Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Veriga lipsă

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 24 septembrie 2017 la 11:27, in Politics. 1373 vizualizari Intra in discutie TaguriDNA, dosar, laura codruta kovesi, livu dragnea, PSD, tel drum shortlinkhttp://crct.ro/nrz7

Presată de uriașul scandal în epicentrul căruia se găsește, doamna Laura Codruța Kovesi a decis să urgenteze o bătălie, care ar putea să-i salveze reputația. Și să-i consolideze aliații. Ținta este Liviu Dragnea. Care, în viziunea șefei DNA, ar urma să fie decapitat. Dacă nu se întâmplă astfel, doamna Kovesi își pierde în mod rușinos funcția. Dacă reușește, consecințele politice vor fi uriașe.

DNA lucrează cu toate motoarele turate la maximum pentru a ajunge la Liviu Dragnea. În afacerea Tel Drum. Așa s-a ajuns la implicarea unor membri ai Guvernului care, în acest moment, au calitatea oficială de suspecți. Dar care, după eventuala aprobare de către a Parlament a solicitării DNA, vor deveni inculpați. După denunțul  făcut de Victor Ponta, care s-a cerut la DNA pentru a relata nu numai că Tel Drum este afacerea personală a lui Liviu Dragnea dar și că acesta a intervenit tot personal pentru a muta proprietăți ale statului în patrimoniul Tel Drum, DNA pregătește terenul pentru a-l acuza pe Dragnea cel puțin de trafic de influență.

Există însă o verigă încă lipsă care, dacă nu este identificată, ar putea dărâma construcția DNA ca un castel de nisip. Nu există încă vreo probă că Liviu Dragnea ar fi proprietarul Tel Drum. Dacă acest lucru nu va fi lămurit, atunci întreaga construcție împotriva lui rămâne extrem de șubredă. Din aceast perpectivă, bătălia doamnei Kovesi este contra cronometru.

Și, în încheiere, e bine să luăm în calcul câteva premize, care conduc la concluzia rezonabilă că războiul devine eminamente politic.

  1. Liviu Dragnea este liderul de necontestat al majorității parlamentare și, probabil, viitor candidat prezidențial, ceea ce face din el un adversar de temut pentru Opoziție în general și pentru PNL și Klaus Iohannis în special.
  2. Decapitarea PSD și a Camerei Deputaților, printr-o eventuală anchetă DNA împotriva lui Liviu Dragnea, este de natură să aducă grave prejudicii celui ma important partid din România, să pună între paranteze menținerea guvernării de către acesta și să-i ofere Opoziției și lui Klaus Iohannis importante atuuri în perspectiva formării unei noi majorități și instalării unui Guvern al acesteia și pregătirii prezidențialelor.
  3. Consecința este că, în ciuda faptului că se află în corzi, în urma dezvăluirii gravelor derapaje din instituția pe care o conduce, Laura Codruța Kovesi poate beneficia la rândul ei de aliați prețioși în cel mai greu moment al carierei sale.
  4. De aceea, bătălia la care asistăm, deși aparent penală, este în realitate, în esența ei, de natură politică.
  5. Veriga lipsă poate fi cheia soluționării, într-un fel sau altul, a acestei cauze. 
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.