Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Vasile Dâncu la pachet cu Liviu Dragnea

Enigmaticul Vasile Dâncu, sociolog de marcă, prestigios cadru didactic universitar și om al sistemului – unii zic că e chiar general – a fost dat în primire. Poate și în urmărire. De către Dan Andronic. A cărui vocație de dezvăluitor nu mai poate fi pusă de nimeni la îndoială. Și e la pachet cu Liviu Dragnea.

Marele mister al acestor zile, nu are niciun rost să ne ascundem după degete, este destinația prezentei vacanțe a lui Liviu Dragnea. După ce a bătut cu pumnul în masă și a convocat sesiunea extraordinară, liderul PSD și al Camerei Deputaților s-a topit. Cu mic cu mare, toți se întreabă, atât poporul PSD cât și celălalt popor, unde Dumnezeu își petrece concediul liderul de necontestat al socialiștilor. Se spune, probabil pe bună dreptate, că ar fi chiar liderul celui mai mare partid socialist din lume. Cu cel mai mare scor în alegeri.

Bazându-se pe datele cunoscute din trecutul recent al acestuia, cei mai mulți jucători la casa de pariuri încearcă să câștige concursul în localizarea lui Liviu Dragnea, mergând pe ipoteza banală a peștelui oceanic.  Și, întrucât destinațiile sale anterioare au fost în Brazilia, firește toți paparazzi și non-paparazzi îl caută în ritm de samba. Doar bietul Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului, sugerează că, de fapt, Dragnea s-a ascuns într-un buncăr, de unde meditează la războiul său cu șefa DNA. Și cu un strigoi al sistemului.

Și iată că deodată se despică marea și aflăm de la Dan Andronic nu atât destinația, cât pista de urmat. Exprimându-și profundele sentimente de simpatie și chiar de prietenie față de enigmaticul Vasile Dâncu, prezent în epicentrul tuturor guvernelor la înălțare dar absent de fiecare dată la apus, Dan Andronic îi face acestuia o surpriză de proporții. Și ne informează că Vasile Dâncu este nu numai un om din inima sistemului, care visează, trăiește și respiră în timp cu acesta, dar în același timp, s-a dovedit și un statornic prieten, ba chiar un fel de frate al liderului PSD Liviu Dragnea. Cu care, între altele, a petrecut mai mute vacanțe – unde credeți? În Brazilia.

Și pentru a merge până la capăt cu omagiul pe care acesta i-l aduce lui Vasie Dâncu, mai sugerează Andronic că dacă cineva – cu trimitere la DNA – dorește să se edifice și să afle cam ce afaceri are liderul PSD peste Ocean, mascate de sportul pescăresc, ar trebui să-l chestioneze pe marele sociolog.

Nici nu mă îndoiesc că asta urmează să facă doamna Kovesi. Să-și instruiască procurorii să-l citeze pe Dâncu să-i pună respectivele întrebări și, la nevoie, să-l supună la cazne. După generoasa dezvăluire a lui Andronic, am sentimentul că Dâncu merge la pachet cu Dragnea. Și nu doar în vacanță. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.