Reteaua Corect
Dan Chitic

Vasalul de la Cotroceni

Scris de Dan Chitic in 12 noiembrie 2019 la 11:46, in Politics. 446 vizualizari Intra in discutie Taguricotroceni, iohannis, Parlamentul European, ppe, românia, vasal shortlinkhttp://crct.ro/nvg6

Uitându-ne la rezultatele turului I la prezidențiale se impune o concluzie: Sistemul s-a implicat mai puțin in alegerile de Duminicaă decât la alegerile europarlamentare din vară!

Nu am mai avut alegători Kelemen Hunor nici in mijlocul Bărăganului și nici nu am avut dispariții sau apariții “miraculoase” ale candidaților sub sau peste pragul estimat al partidelor ce au propus candidații. Cu mici și insignifiante excepții toți candidații au fost in “parametrii” preconizați.
De ce?
In primul rând pentru că era clar că Favoritul Sistemului va intra in turul II. ba chiar de pe primul loc!Apoi, niciunul dintre candidați nu a avut un discurs clar anti-establishment, anti-sistem sau care sa aducă atingere intereselor suzeranilor României.Toți au fost precauți și disciplinați: nicio vorbă nelalocul ei! Nici măcar un strănut împotriva vântului!
Cu totul alta a fost situația la Europarlamentare... atotputernicul PPE dar și trepădușii lui Macron trebuiau sa-și propulseze marionetele in Parlamentul European, acolo unde se tranșează problemele serioase, acolo unde se împart banii si avantajele Uniunii, acolo unde se pun bazele viitoarei Federații Europene. Ba chiar mai grav decât toate astea ar fi fost posibilitatea ca PSD-ul lui Dragnea să intre in familia suveraniștilor europeni alături de Salvini și LePen, chestiune care ar fi fost un risc absolut inacceptabil pentru stăpânii țării asteia.
E motivul pentru care marea bătălie electorală a avut loc, din perspectiva suzeranilor noștri - singura care chiar contează, in vară, la Europarlamenare, și nu acum, la primul tur al Prezidențialelor, așa cum toți ne-am fi așteptat.
Alta va fi situația însă in turul II... atunci nimeni nu o sa își permită să mai riște: Vasalul ideal, KW Iohannis, va trebui să rămână la Cotroceni! Va trebui să își întărească puterea in colonie... până dincolo de limitele acceptabile intr-o democrație.
Atunci butoanele vor începe sa fie din nou apăsate... Sistemul se va reactiva și STS-ul se va întrebuința! Sa vedeți voi cum Teleormanul și Vasluiul vor vota majoritar KWI...
Așa se scrie in zilele noastre istoria: de la butoane!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.