Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Valentin Alexandru Jucan - Impostor sau analfabet? Sau amândouă?

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 27 noiembrie 2022 la 11:07, in Politics. 950 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAvS

Un impostor cu rang de ministru și cu o indemnizație lunară de 16640 lei. La care se adaugă, desigur, nenumărate alte avantaje. Un apparatcik. Un personaj care s-a plimbat de colo-colo în întreaga sa carieră, care numai viață profesională nu e. De colo-colo, în funcții publice plătite cu bani grei de stat. Și, de fapt, un analfabet. Să nu își imagineze cineva că aș avea ceva cu personajul în cauză. Nu am avut niciun conflict cu el vreodată. Și nu îmi amintesc să se fi numărat printre membrii acestei instituții, CNA, care să mă fi atacat, în mod special, pentru intervențiile mele pe posturile de televiziune și de radio. Dar, recent, Jucan, care face cenzură pe banii noștri, în loc să apere dreptul la expresie, a lansat două afirmații de-a dreptul scandaloase. Care m-au pus în stare de alertă. Prima se referă la suveranism. Cea de-a doua la liderul unui partid politic.

Legat de suveranism, Valentin Alexandru Jucan, în plină ședință CNA - noroc că în conformitate cu legea, dezbaterile de acolo sunt înregistrate și devin publice - a lansat un raționament cel puțin periculos, la capătul căruia a conchis teatral: ,,Să nu dea Dumnezeu să devenim suverani!”. O enormitate mai mare nu am auzit. Individul cu rang de ministru, căruia Parlamentul i-a conferit o mare demnitate și autoritate, a susținut, expressis verbis, că apartenența noastră la UE a implicat și implică, în ceea ce ne privește și în ceea ce privește fiecare stat membru, renunțarea la suveranitate. Cu alte cuvinte, suveranismul ar fi o adevărată pacoste care amenință prezentul și viitorul oricărui stat UE. Mai exact, Jucan consideră și propagă public o asemenea idee, cum că dorința legitimă a oricărui stat de a fi suveran, vine în contradicție flagrantă cu statutul de membru UE. Omul este de-a dreptul analfabet. Ignoră cu desăvârșire faptul că, în tratatul de aderare la UE, scrie negru pe alb că statele sunt suverane și independente. Probabil că, lipsit de bagajul cultural necesar, Jucan pune semnul egalității între suveranism și naționalismul extremist. Sau chiar între suveranism și fascism. Uluitor, dar ceilalți 10 colegi ai domniei sale, din CNA, și ei cu rang de ministru au tăcut mâlc. Niciunul dintre ei nu i-a atras atenția că a luat-o razna. Și nici că un asemenea subiect nu are ce căuta pe agenda de lucru CNA. Că pur și simplu nu este în fișa postului. Dar atât a învățat omul și atât știe de la Colegiul Național de Apărare, pe care, nici nu mă așteptam altfel, l-a urmat cu sârg. 

A doua afirmație este și mai scandaloasă. Se leagă, între-un fel, tot de suveranism. În sensul că l-a vizat pe George Simion. Liderul AUR. Un partid care se autodefineste drept suveranist. Ei bine, Valentin Alexandru Jucan le-a cerut colegilor săi din CNA să întreprindă alături de el, demersuri pentru a determina televiziunile să nu îl mai mediatizeze pe liderul AUR. AUR este un partid parlamentar. Conform sondajelor de opinie, acum se pare că se plasează pe locul doi, după PSD, în încrederea cetățenilor. Dar până vom vedea ce va ieși la alegeri, este de reținut că acest partid a fost votat de cetățenii României. Este legitim și legitimat prin vot popular. Și în niciun caz nu este treaba CNA, sau unui membru CNA, să încerce presiuni asupra televiziunilor, pentru ca acestea să refuze să-l mediatizeze pe liderul unui partid politic parlamentar. Pur și simplu nu intră în fișa postului așa ceva. Jucan nu este plătit cu o leafă astronomică, plus alte avantaje, pentru a face ordine cum îl taie capul în presă și în lumea politică. 

De ce am afirmat că este un apparatcik? Pentru că, practic, în întreaga sa carieră, s-a oploșit și s-a făcut că muncește în instituții publice. Cum spuneam, pe banii noștrii. Iată. În 2005 a fost colaborator plătit al Biroului Permanent al Parlamentului, În 2007 consultant în Parlamentul României. În 2008, director de cabinet în Ministerul Mediului. În 2010, director în cabinetul ministrului Mediului și Pădurilor. În 2012, consilier în Ministerul Dezvoltării și Turismului. În 2018, consilier al președintelui Consiliului Județean Cluj. Între 2012 și 2018, membru CNA. Și din nou, acum. 

Omul știe ce vrea. Vrea bani de la stat. Cât mai mulți. Cu cât mai puțină sudoare. Și dacă are ocazia, mai vrea și să se afle în treabă. Să-și dea cu presupusul. Să dea cu pumnul în masă. Și să încerce, din răsputeri, să închidă gura presei. Avea dreptate Ciutacu. Atunci când spunea că sunt membrii CNA care, de fapt, nu știu să facă nimic. Care nu se pricep la nimic. Dar pretind că sunt buni la toate. Tâind frunza la câini pe banii publici. Și, încercând să țină în hățuri o presă, pe care nu o cunosc, nu o înțeleg, și care, de fapt, îi ține în spate. 


 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.