Reteaua Corect
Stelian Tanase

Va supraviețui Tăriceanu?

Scris de Stelian Tanase in 26 august 2019 la 11:15, in Politics. 448 vizualizari Intra in discutie Tagurialde, coalitie, dancila, ponta, Pro România, PSD, tariceanu shortlinkhttp://crct.ro/nuUb

Zilele de de luni sunt cele mai nesuferite. Așa e si azi., cel puțin pentru Calin Popescu Tăriceanu. Are întilnire de gradul zero cu VVDăncilă în Palatul Victoria. Incearcă să salveze ce se mai poate salva. Adică nimic. Tăriceanu se vrea candidat PSD-ALDE in cursa pentru Cotroceni. Congresul PSD de simbata a hotarit sa susțină un candidat propriu – VVDancilă. Degeaba tot stă pe la uși. PSD nu se lasă, nu vrea sa sustina un candidat din afara partidului. E de inteles, ar deveni un partid second-hand daca din 600.000 membri nu a gaseste macar unul in stare sa candideze. Ca nu are nicio șansă este alta discuție. Regula este ca partidul de guvernamint prezinta obligatoriu un candidat din rindurile sale, de prefarat chiar liderul.

Azi cei doi se intilnesc in Palatul Victoria pentru o ultima vedere. Coaliția s-ar putea sparge cu această ocazie. Au dancila 12mai avut o intilnire miercuri, au discutat două ore degeaba. Lunea trecuta de asemenea era programată o intîlnire la Vila Lac 2, dar VV Dancilă nu s-a prezentat, pretinzind că e bolnavă. A trimis adjuncții să ii țină de vorba pe Tăriceanu, Chitoiu, Vosganian&Co. S-a jucat altfel spus bambilici. Tăriceanu tot mai speră s-o convingă pe VVDăncilă să renunțe la visul ei de a ajunge la Cotroceni. Nici în ceasul al 12-lea nu revine cu picioarele pe pămint, trăiește în închipuire. Azi va pleca din nou cu mîna goală de la întilnirea cu VVDăncilă. Ce dacă speră? VVDăncilă nici nu poate să renunțe după congresul de simbată, așa că ALDE o ia binișor spre ProRomania.

Aici chestiunea care se pune este aceeasi. Il susțin le doua partide de buzunar pe Tăciceanu sau aduc un candidat de ponta 1import? Mircea Diaconu de pildă, bun în toate conjucturile. Dar lucrurile nu sunt atit de simple. VVDăncila va cere lui Tăriceanu să-si ia jucăriile să plece. Adica il va lasa fără ministere, secretari de stat etc. Ea a declarat ieri la Satu Mare că nu poți să fii si la putere si în opozite în acelasi timp. Nu poți fi contracandidatul ei la prezidențiale, și in același cu ea in guvern. Capisce!? In acest caz se pune intrebarea simpla – cîți din ALDE – mă refer la cei cu funcții – rămîn alături de Tăriceanu? A fost cam mare vinzoleala de lideri ALDE prin Palatul Victoria săptămina asta. Ponta a conditțonat colaborarea cu ALDE de plecarea din guvern. Ori, ori! Azi cei doi se vor intilni să adune mortii rămasi după divorțul PSD-ALDE. Dacă Ponta nu va contramanda și el întilnirea, cum a făcut si VVDăncilă lunea trecută. Tăriceanu umbla pe la uși. E la mîna lui Ponta. De înțeles, Tăriceanu lupta de fapt pentru supraviețuirea lui politică și e la un pas să fie scos din joc. .

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.