Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Va fi exclus rasistul Traian Băsescu din PMP?

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 21 Mai 2020 la 10:45, in Politics. 671 vizualizari Intra in discutie TaguriBasescu, cncd, exclus, PMP shortlinkhttp://crct.ro/nw7A

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a sancționat miercuri pe fostul preşedinte Traian Băsescu pentru afirmaţiile catalogate de trei ONG-uri drept „discriminatorii şi incitatoare la ură” la adresa romilor. În urma acestei decizii, Traian Băsescu ar trebui să își piardă calitatea de membru al PMP și totodată de președinte de onoare al formațiunii.

CNCD apreciază că afirmații recente ale fostului președinte, precum ”Grupările de ţigani trebuie sa înţeleagă că nu pot fi tolerate cu modul lor de viaţă. Ori se înscriu în civilizaţia poporului român, ori, dacă nu, o să se ciocnească mereu de poliţie şi jandarmerie” reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 6.000 lei faţă de Traian Băsescu. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Statutul PMP prevede, la art.15, că nu pot fi membri cei care au promovat și promovează ”idei sau acțiuni extremiste (rasism, xenofobie, antisemitism, acte de terorism etc) sau împotriva drepturilor și libertăților omului”.

Traian Băsescu se află la a treia sancțiune dictată de CNCD – inclusiv un dosar penal clasat pe motiv de imunitate prezidențială – toate pentru rasism, în esență declarații la adresa romilor (”țigancă împuțită”, ”romii trăiesc din ce fură” etc).
Conform statutului PMP, Traian Băsescu nu mai poate rămîne membru al PMP, partid care l-a trimis în Parlamentul European, anul trecut.

Reamintim că, potrivit aceluiași statut, Traian Băsescu ”Petrov” trebuia automat suspendat din partid după decizia instanței, de anul trecut, potrivit căreia a făcut poliție politică, urmînd ca un verdict definitiv să ducă la excluderea sa din partid.
Desigur, PMP nu a mișcat un deget pînă acum în direcția respectării propriului statut. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.