Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Va fi Cîțu anchetat penal?

Opinia publică are dovada. Dovada e bună și pentru DNA. Corupția s-a instituționalizat. Și s-a înfipt ca un burghiu în cabinetul premierului Florin Cîțu. Banii publici, influența publică și demnitățile publice, pe socoteala și paguba noastră, au fost utilizate în scop electoral. Ancheta poate fi declanșată.

Un document a scăpat din cabinetului Guvernului Cîțu, devenind astfel public. Un consilier al acestuia, utilizând antetul Guvernului, cu cea mai puternică poziție de influență din statul român, conține indicații precise adresate activiștilor PNL privind bătălia internă din partid. Pentru a ocupa poziția de președinte PNL, Florin Cîțu și echipa sa utilizează cu cinism întreaga influență a Executivului. Cîțu, prin intermediul consilierului său, promite bani, promite funcții, amenință cu pedepse, promite iertare și, repet, totul este cât se poate de oficial, pe față și vine de la Guvern. De altfel, staff-ul electoral al lui Cîțu este instalat în clădirea Executivului și utilizează din plin banii cetățenilor. La fel cum tot banii cetățenilor și infrastructura publică sunt folosite în campanie. Una dintre cele mai mari infracțiuni de corupție este utilizarea unei funcții publice în scop personal.

Liviu Dragnea a fost condamnat la peste 3 ani de închisoare cu executare și este privat de o serie întreagă de drepturi, invocându-se împotriva lui o faptă mult mai puțin gravă. Cum că ar fi detașat la partid două persoane care, pentru un anumit interval de timp, ar fi fost plătite din bani publici. Fapta lui Florin Cîțu este infinit mai gravă. Întrebarea e: se va porni malaxorul DNA pentru identificarea tuturor probelor și întocmirea unui rechizitoriu în acest caz? Va fi Florin Cîțu pus sub învinuire până în luna septembrie? Și dacă nu, ce se va întâmpla ulterior, când acesta, pe bani publici și utilizându-și influența de prim-ministru, va deveni președintele PNL și, deci, liderul coaliției aflate la guvernare? În fine, întrebarea numărul trei: ce face Klaus Iohannis? Suferă în continuare de orbul găinii? Nu vede elefantul?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.