Reteaua Corect

Vâlcu, idee pentru guvernarea din Republica Moldova

Scris de newsreporter in 26 noiembrie 2022 la 11:39, in Politics. 317 vizualizari Intra in discutie Tagurichireac, Moldova, valcu shortlinkhttp://crct.ro/nAvK

Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu o idee în cadrul emisiunii Deferiţi Mass-Media. Dacă ar deveni realitate, ar schimba complet balanţa puterii în Republica Moldova, scrie DC News.

Val Vâlcu: Eu am apreciat mișcarea lui Dănileț. Domnul judecător a cerut și a primit cetățenia Republicii Moldova și eu aș zice că ar trebui toți sau măcar cei care au legături, au rude acolo, să ceară cetățenia. Dacă sunt 800.000 de moldoveni cu cetățenie românească, ce ar fi 800.000 de români să aibă și cetățenie modovenească și să voteze la Chișinău?

Cozmin Gușă: A, tu îi vrei pe toți ăștia ai lui Soroş să-i exportăm?

Val Vâlcu: Nu, eu vreau pe noi, pe tine, pe mine. Când mai fac pro-rușii scandal la alegeri, venim și noi să votăm, înclinăm balanța.

Bogdan Chirieac: Ideea este bună. Câteva milioane de români ar putea avea și cetățenie moldovenească. Milioanele astea de români pot vota la alegeri. În România se deschid secții de votare și, sigur că da, parlamentul de la Chișinău ar fi un parlament pro-european. Și fiecare dintre români ar putea să voteze.

 

Cozmin Gușă: Ideea lui Val, într-adevăr, este genială. Cred că ar avea mare succes. Uite, eu fac o propunere. Prietena cea mai apropiată de la nivel european a Maiei Sandu, românca Laura Kodruța Kovesi, să facă și ea cerere de cetățenie moldovenească. Băi, și imediat susținătorii ăștia ai lui Kovesi, 300-400 de mii, să vezi că se vor lua după ea. Republica Soroş, facem la Chișinău.

Bogdan Chirieac: Bine ar fi, că ar fi o țară bogată. Că Soroş nu poate să vină în ultima țară ca dezvoltare economică din Europa, cum este acum Republica Moldova. Deci nu ar fi rău deloc să facem asta.

Val Vâlcu: Dar las-o pe Kovesi cu 300 de mii, sunt atâția care au rude care au fugit în 1940, deci ar fi legitim, ar fi îndreptățiți chiar să ceară această dublă cetățenie. 

Bogdan Chirieac: Aș face cerere pentru cetățenie moldovenească și chiar aș vota pentru un partid politic pro-european, dreapta, stânga, cum este. Uite, DC NEWS și Gold FM, hai să inițiem o campanie, să discutăm cu lume, românii să ceară cetățenie moldovenească, fiindcă, iartă-mă că ți-o spun, dar eu sunt bucureștean cu ascendent în Moldova la Focșani, mama bucureșteancă 100%, nu am nicio problemă să mă duc în Ardeal sau în Oltenia, să zic ca dacă e stau acolo. De ce să nu iau și cetățenie moldovenească în partea asta? Atunci am un vot important fiindcă asta înseamnă, pe de o parte, este despre securitatea fraților mei români din Basarabia și pe de altă parte, e vorba și despre securitatea României, de asta spun, ideea lui Val este excelentă.

Val Vâlcu: Nu e, e ideea lui Danileț.

Cozmin Gușă: Crezi că ție îți vor da cetățenia așa repede?

Bogdan Chirieac. Păi nu știu, să vedem ce face doamna Maia Sandu, că e ditamai prezidenta acolo. E și Gavrileț prim-ministru, e și Nicu Popescu ministru de Externe. Pentru cetățeni se pot face niște pași rapizi și autoritățile din România pot colabora cu această chestiune. Două milioane de moldoveni care au plecat în UE la muncă, că acolo sunt, ca și ai noștri, au dezechilibrat etnic Republica Moldova. Mai sunt două milioane și puțin, dintre care aproape jumătatem dacă nu mai mult de jumătate, sunt rusofoni.

 

 

DC News

Deferiţi mass-media, sez. 3, ep. 11. Gușă, Chirieac și Vâlcu, analiza momen

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.