Reteaua Corect

USR votează fuziunea cu PLUS. Procesul i-a scos peri albi lui Dan Barna

Scris de newsreporter in 15 august 2020 la 13:01, in Politics. 439 vizualizari Intra in discutie Taguridan barna, fuziune, plus, USR, vot shortlinkhttp://crct.ro/nwwp

Preşedintele USR, Dan Barna, le-a explicat membrilor formaţiunii politice pe care o conduce că fuziunea cu PLUS, partidul înfiinţat de fostul prim-ministru Dacian Cioloş, are o miză „mult mai mare” decât mizele personale ale membrilor USR. Barna susţine că fuziunea cu USR a fost ”un proces complicat”, iar „surplusul de păr alb” pe care îl are este „cea mai elocventă dovadă fizică” în acest sens potrivit news.ro, citat de Știripesurse.ro.

Dan Barna a catalogat decizia de fuziunea cu PLUS „o decizie istorică pentru ceea ce înseamnă istoria USR” şi pentru politica din România

„Ştiu că pentru mulţi dintre voi, şi e normal, simţiţi tot acest proces, toată această construcţie pe care o dezvoltăm ca o miză personală şi e normal să fie aşa. Până la urmă, nu-i aşa, maieul e mai aproape decât cămaşa. Numai că ce am făcut noi în aceşti patru ani ne pune în situaţia să fie mult mai mult decât despre noi. În momentul de faţă, perspectiva pe care o construieşte USR PLUS în România e mai mult decât despre fiecare dintre noi sau despre oricare dintre noi şi de aceea vă spun şi vă cer să aveţi îndrăzneala să păşim mai departe, pentru că n-are cine altcineva să facă asta şi de fapt noi suntem singurii care pot să o facă. Nu există o altă alternativă bună. Există vechea clasă politică, mai adaptată sau mai prăbuşită şi există această speranţă pe care noi am construit-o şi continuăm să o confirmăm la care oamenii se uită şi pentru că noi nu suntem parte din acest sistem, pentru că nu am guvernat până acum şi avem, nu ştiu cum să-i spun, curăţenia să pretindem că ne merităm dreptul să ne construim viitorul şi asta se poate întâmpla doar dacă noi împreună, USR şi PLUS, ne asumăm că putem să schimbăm România. Asta vă cer astăzi şi asta vreau să aveţi în gând când o să vă exprimaţi votul pentru pasul următor al USR în istoria României” a afirmat Dan Barna sâmbătă dimineaţă, în discursul ţinut în cadrul Congresului USR şi urmărit de aproximativ 10.000 de oameni pe pagina de Facebook a formaţiunii politice.

El a explicat şi care este motivul pentru care USR fuzionează cu PLUS: „Pentru că vom fi mai puternici”.

„Din sondaje oamenii ne spun că vor să fim împreună, fuziunea este, pe cale de consecinţă, firească, decizie matură şi decizie corectă. (...) Că e complicată fuziunea? Da! Ultimele luni din activitatea mea şi surplusul de grizon, de păr alb, e cea mai elocventă dovadă fizică că e un proces foarte complicat. Şi ştiu că pentru mulţi dintre voi s-au strâns enorm de multe frustrări, le înţeleg, şi sunt umane, şi sunt fireşti şi multe dintre ele le-am experimentat şi eu pentru că fiecare dintre voi aţi muncit în aceşti patru ani de istorie politică pe care USR a făcut-o în România şi în aceste alegeri locale unii dintre voi sau dintre colegii voştri au făcut un pas în lateral pentru a construi aceste alianţe cu care mergem acum la locale. Tot ceea ce pot însă să vă spun este că acest sacrificiu de etapă merită şi va da roade pe termen lung. Nu ne-am speriat nici când ne-am luptat cu Dragnea şi cu toate abuzurile PSD şi nu o să ne fie teamă nici de perioada care urmează în perioada următoare, dar pentru asta trebuie să fim cât de puternici se poate”, le-a mai spus Barna membrilor USR.

El le-a amintit acestora că mulţi dintre membrii PLUS au fost alături de USR încă din perioada în care a fost adoptată Ordonanţa 13, au participat la proiecte derulate de USR, cum ar fi „Fără penali în funcţii publice” şi că au fost alături de USR în toţi aceşti ani.

„Fuziunea înseamnă, de fapt, că în rândurile noastre, ale USR vor fi şi mai mulţi oameni competenţi şi valoroşi pentru bătălia foarte grea a guvernării care urmează” a mai arătat Dan Barna.

Reamintim că membrii USR votează, sâmbătă, dacă sunt de acord ca formaţiunea din care fac parte să fuzioneze cu PLUS.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.