Reteaua Corect

USR: Statul a crescut cheltuielile pentru „privilegiați”

Scris de newsreporter in 28 iulie 2020 la 10:21, in Politics. 649 vizualizari Intra in discutie Taguricheltuieli, privilegiati, stat, USR shortlinkhttp://crct.ro/nwr1

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că în ultimii 5 ani, cheltuielile statului s-au dublat și, în mod constant au crescut cheltuielile pentru ”privilegiați”, în timp ce pentru oamenii de rând sau pentru mediul privat s-au impus taxe tot mai mari, relatează Știripesurse.ro.

”În doar cinci ani de zile, cheltuielile statului cu salariile s-au dublat.

Cum se face că pentru unii sunt mereu bani dar pentru alții niciodată?

Avem un stat care ne oferă servicii extrem de proaste. Vedem calitatea serviciilor de stat de sănătate, de educație, de infrastructură și chiar de urgență (vezi cazul Caracal). Servicii oferite prost și pe foarte mulți bani. Dar azi să nu vorbim despre asta. În ultimii 5 ani, statul a reușit să facă un lucru în mod foarte consecvent: să crească pensiile speciale și salariile unora de la stat.

Pentru cei apropiați de centrii de putere ai statului au fost mereu suficienți bani. Și pentru schemele de subvenționare ale tuturor grupurilor de interese au fost bani. Și pentru PNDL au fost bani. Și pentru pensii speciale au fost bani. Pentru tot mai puțin pentru mediul privat. De acolo și PNL și PSD au tot luat.

Mediul privat e bun doar de plată. De fiecare dată când am propus un proiect de reducere a impozitării muncii, a venit aceeași întrebare: „dar de unde bani?” Ce-i drept, întrebarea e legitimă. Doar că ea nu se pune niciodată pentru miliardele date pentru diverși șmecherași în agricultură (am învățat tot vocabularul agricol în parlament pentru că fiecare trage să aibă o schemă de subvenție). Nu se pune niciodată pentru PNDL sau pentru toate noile agenții pe care parlamentul le mai înființează. Întrebarea se pune doar atunci când vorbim despre mediul privat. Atunci, deodată, e o problemă.

Cifrele Eurostat se opresc în 2019, dar nici începutul lui 2020 nu arată prea roz. Noul guvern, care se plângea din opoziție de lucrul acesta a făcut fix același lucru. În doar primele luni de când a preluat guvernarea, PNL-ul a explodat angajările la stat încă 12.300 de angajați noi, asta doar până la final de martie.

Mai mult, zilele trecute domnul Iohannis a promulgat două legi care mai cresc încă o tură salariile la stat. Una pentru salariile celor care au acces la informații clasificate, cu creșteri de până la 25%. Alta care devansează termenul de creștere a salariilor pentru câteva categorii de bugetari. Salariile lor trebuia să crească de la anul, dar acum vor crește mai repede.

USR este singurul partid care s-a opus la ambele legi (PNL s-a abținut la una). Președintele le-a promulgat pe amândouă rapid. Guvernul PNL nu a atacat niciuna la CCR. Doar legile de debirocratizare ale USR sunt întârziate și blocate cât se poate de mult.

România nu poate continua așa. Dacă vrem să avem o șansă să trecem prin criza economică cu bine, trebuie să realizăm că statul nu e un sac fără fund. La un moment dat trebuie să ne concentrăm pe a face economia să meargă, nu doar pe cum mai stoarcem niște bani din ea.”, scrie Claudiu Năsui.

Știrpesurse.ro 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.