Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Unora le place Star Trek. La concurs cu Liviu Dragnea

Premierul Mihai Tudose e miștocar. Își ia frecvent peste picior miniștrii. Chiar în ședința de Guvern. Și o mai dă și pe alături. În declarații de presă. Care sunt din ce în ce mai frecvente. Îi place să apară pe sticlă. Și, la nevoie, să o spargă. În ultimele zile însă, spectacolul oferit de premierul Star Trek a șocat. Și a stârnit contrareacții.

Vorbim despre indemnizațiile pentru creșterea copilului care, în urma unor măsuri imbecile luate de guvernele anterioare, au spart toate recordurile mondiale. Premierul și-a făcut cruce cu limba și s-a rugat ca nu care cumva Simona Halep să facă vreun copil. Sugerând că, în raport cu veniturile acesteia, ar putea primi indemnizații de nesuportat pentru bugetul statului român. A vrut premierul Star Trek să susțină o inițiativă legislativă a propriului Guvern care plafonează asemenea indemnizații. Și a ales o formulă de pledoarie care i s-a părut atractivă, simpatică, de natură să-i crească popularitatea. Tot zilele trecute, l-a luat peste picior pe Ministrul Educației. Acesta a lansat tema multiplicării manualelor. Hop și premierul Star Trek, care l-a ironizat legat de perspectiva unui manual de sport. A dat-o în bară. Respectivul manual există. Mai grav este că, pare-mi-se joi, hodoronc-tronc și tot într-un stil bășcălios, domnul Mihai Tudose a lansat o temă neprevăzută sub nicio formă în programul de guvernare, total absentă din agenda cetățeanului dar care, în mod firesc, a stârnit o adevărată furtună. El a vorbit despre necesitatea creșterii vârstei de pensionare la bărbați și la femei și a făcut-o într-o manieră care a  creat senzația că măsura este iminentă. Urmând să fie adoptată chiar la capătul teribilei dispute privind Legea pensiilor. Oricât a încercat Ministul Muncii Lia Olguța Vasilescu să pună capac acestei teme, disputa continuă și azi.

Premierul Star Trek stârnește furtuni inutile. Practic, prin toate intervențiile sale. Și când își trage miniștrii de urechi în plină ședință de Guvern, într-o manieră birjărească, și când o face în afara Guvernului. Pentru unii este simpatic. Pentru unii, bășcălia la cel mai înalt nivel e atractivă. Pentru ceilalți, pentru cei mai mulți, premierul Star Trek este departe de a aduce înseninarea. Dar de ce o face?

Oare de ce nu putem avea un prim-ministru capabil să ne anunțe în mod succint și elegant de câte ori este necesar ce anume a mai făcut și ce anume preconizează să mai fac Guvernul? În mod serios, în mod clar, pe un ton civilizat. De ce Mihai Tudose procedează altfel?

Mă încumet să-l psihanalizez. Premierul Star Trek vrea să fie popular. Își dorește în sufletul lui multă simpatie din partea cetățenilor. Și, dacă se poate, ar face și băi de mulțime. Este comportamentul tipic al unui personaj politic aflat în campanie electorală. În competiție cu concurenții. Și motivat să câștige. Dar cine ar putea fi concurența sa? Un singur alt personaj politic. Aflat în declin de imagine. Liviu Dragnea. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.