Reteaua Corect
Stelian Tanase

Unde e șobolanul partidului

Scris de Stelian Tanase in 27 noiembrie 2019 la 11:38, in Politics. 35 vizualizari Intra in discutie Taguricex, dancila, demisie, fifor, PSD, sobolan, teodorovici shortlinkhttp://crct.ro/nvkE

Orlando Teodorovici la un moment dat – depășit nervos de cererile insistente ale baronilor de a-si prezenta demisia- a ieșit val-vîrtej din sala de ședinșă CEx și s-a dus ținta la VVDăncilă. Teodorovici strînge un trabuc intre dinți, ca în cele mai proaste caricaturi cu capitaliști veroși. Incepe să strige la d-na blondă, tapată și parfumată venită ca la nuntă. ”Unde e șobolanul partidului, unde e Fifor?”.

VVDăncilă mirată spune că nu știe unde se află celalalt secund al ei, numitul Fifor. Se ascundea intr-una din incăperile din sediul PSD, la budă, cel mai probabil. Teodorovici îl bănuia că s-a retras intr-un colț de unde transmite by phone unei teve stirea demisiei lui. ”Vorbește la o televiziune, prin telefon, și spune că mi-am dat demisia. Vreau să văd în ce cameră e, să mă duc după el ca să spun că nu mi-am dat nicio demisie!” a mai zis infierbintat fostul ministru de finanțe. Secvența spune multe despre atmosfera de paranoia in care s-a desfășurat aseara in Kiseleff 10 sedința extraordinară CEx care a mătrășit-o pe VVDăncila, dar si pe Fifor si Teodorovici – dupa marele esec PSD de la alegerile prezindențiale.

A fost un puci pregătit din vreme de baronii ingrijorați că în cazul unei crize de proportii ei vor pierde controlul și s-ar putea ridica o generație noua și noi lideri ai PSD. Metoda de a impiedica o asemenea derivă a fost accea de a da o lovitura de palat înainte sa se dezmeticeasca pretendentii. Să nu astepte congresul din februarie ci să transfere rapid puterea unuia dintre ai lor. Alesul a fost Marcel Ciolacu, impins de la spate de structuri obscure – ca să nu zic altfel. PSD este un debușeu prea important al serviciilor apărute după 1990 prin care au acces la decizii si resurse. Out-sider-ul Ciolacu a fost scos din cutie peste noapte tocmai ca să joace acest rol. CV-ul lui tradează cîteva aspecte, să le zicem tipice. Academia de informații, studii tirzii si f îndoielnice, un parcurs legat de personaje dubioase, de la Omar Hayssam, la Liviu Dragnea etc.

Perdanții au fost luați pe făraș și aruncati la coșul de gunoi al istoriei – VVDăncilă, Orlando Teodorovici, Mihai Fifor sunt cap de listă. Bădălău, Stănescu, Firea etc s-au salvat. Șobolanii au viață lungă. Ei au o experiență vastă de intriganți și conspiratori. S-au aflat in miezul tuturor comploturilor din ultimii trei ani din PSD. De fiecare data cind au injghebat ceva au fost dati peste cap de abilitatea lui Dragnea de a țese retele mafiote, de a-i dezbina si înfringe. Încarcerarea lui la Rahova pe 27 mai le-a deschis baropnilor drumul spre puterea reală în PSD, putere la care rivneau de multă vreme. Aseara, la ceasul rafuielilor, s-au derulat scene din Skakespeare – cu trădari, accese de furie, minie, frustrări, atacuri la persoană, denunțuri, minciună la greu. Fiecare isi apăra pielea, cariera, averile. Rușinea a dispărut total, dacă a existat la PSD vreodată. Mă indoiesc.

Războiul civil din PSD abia a început, suntem la inceputul dramei. Un război știi cind incepe, dar niciodată cind se termină.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.