Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Un scenariu terifiant

Vin unele peste altele o serie întreagă de informații halucinante, toate sugerând că războiul din Ucraina va atinge rapid un nivel încă nemaiîntâlnit. Vladimir Putin ar urma să declanșeze bătălia finală, cu circa 700.000 de militari și aruncând în luptă tot ce are mai valoros în arsenal. Va fi ori-ori. Și, din nou, România e prinsă la mijloc.

Mai multe informații, sub forma unor dezvăluiri făcute de la cel mai înalt nivel, indică faptul că Vladimir Putin se pregătește în mare viteză pentru a declanșa o operațiune, în viziunea lui, finală de distrugere a rezistenței ucrainene. Ultimele date de acest fel au parvenit opiniei publice din lumea întreagă chiar ieri, după ce șeful CIA s-a reîntors de la Kiev, unde a întreprins o călătorie fulger, clandestină. Acesta susține în linii mari cam ceea ce am afirmat eu mai sus, făcând referire la multitudinea de informații accesate de serviciul secret american. Despre acest plan însă sunt la curent și vorbesc mai mulți lideri ai statelor NATO. Din acest motiv, chiar astăzi va avea loc o întrunire la vârf, în care se va stabili în ce măsură va crește exponențial și calitativ și cantitativ nivelul de susținere militară de care ar urma să beneficieze cu maximă urgență Ucraina. Pentru a-l ajuta pe Volodimir Zelenski să reziste.

Unul dintre scenariile care este cel mai mult vehiculat este că Vladimir Putin ar fi decis o schimbare radicală de strategie, intenționând să ocupe și să distrugă toate liniile de aprovizionare de care beneficiază Ucraina, aprovizionare cu armament, plasate la granița NATO. Ceea ce presupune un atac masiv, extrem de bine orchestrat, declanșat de pe teritoriul Belarusului. Și asta în ciuda faptului că Belarus s-a abținut până în prezent să meargă atât de departe în parteneriatul său cu Federația Rusă. Un asemenea atac în forță, în măsura în care este încununat de succes, nu numai că va distruge liniile de aprovizionare ale Ucrainei, nu numai că o va lăsa cu spatele descoperit, nu numai că va pune într-un pericol maxim statele de pe flancul sud-estic NATO, dar va deschide și calea avansului Rusiei până la gurile Dunării și, probabil, capturării Odesei.

Simultan, la Kiev și în câteva capitale NATO a fost discutat și probabil pus la punct un contrascenariu. Și anume un atac masiv declanșat de Kiev, cu susținerea statelor NATO, pentru eliberarea Peninsulei Crimeea. Ceea ce ar constitui o lovitură mortală pentru Federația Rusă și ar putea să dea peste cap toate planurile lui Putin.

În paranteză fie spus, de aici provin și amenințările isterice coordonate de la Kremlin cu utilizarea armamentului nuclear nu numai tactic, ci și strategic, ceea ce ar putea conduce la sfârșitul istoriei.

România este din nou prinsă la mijloc. Pentru că, iată, din mai multe direcții, este lansat un scenariu de-a dreptul exploziv în ceea ce ne privește. Și anume că România se va plasa în epicentrul unui grup de state, care vor forma o coaliție și vor ataca ele însele forțele rusești din teritoriul ucrainean. Pentru prima dată, un asemenea scenariu șoc a fost prezentat în spațiul public de generalul Eugen Bădălan, fost șef al Marelui Stat Major. O sursă aparent autorizată. După care informația a fost preluată și transformată în breaking-news de cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu. Și interesant e că, de câteva zile, nu vine nicio replică din direcția Palatului Cotroceni, în ciuda faptului că Ion Cristoiu a acuzat cu subiect și predicat că președintele Klaus Iohannis vrea să ne bage în război.

Inițial, am crezut că avem de-a face pur și simplu cu un scenariu de lucru. Cu o simplă ipoteză. Se pare însă, punând cap la cap diverse informații, că lucrurile nu stau deloc așa. Să ne reamintim. În urmă cu doi ani, când nu începuse niciun fel de război în Ucraina, în mod cu totul și cu totul surprinzător, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, la acea dată minstru al Apărării, fără a cere în prealabil vreun acord al Parlamentului României și fără un acord al Guvernului consemnat în vreo ședință, s-a deplasat la Kiev și a semnat cu Volodimir Zelenski un așa-numit tratat militar de cooperare. Acesta prevede faptul că România ar urma să acorde în viitor, în cazul unui conflict cu Federația Rusă, asistență tehnică, militară și umană chiar pe teritoriul Ucrainei. La data respectivă, am semnalat în câteva rânduri acest fapt neobișnuit. Ulterior, tratatul fost aprobat de Guvern și ratificat în Guvernul României. E clar că el a fost făcut la solicitarea lui Klaus Iohannis, cu acordul și la sugestia Washingtonului. România fusese împinsă la înaintare. Iar acum se află în acest punct. Iată motivul pentru care multe dintre amenințările din ultima vreme ale Federației Ruse vizează țara noastră.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.