Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

UN PRECEDENT PENTRU CIUCĂ? CANDIDAT FALS EROU DE RĂZBOI PRINS CU MINCIUNA ÎNAINTEA ALEGERILOR

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 23 septembrie 2022 la 09:57, in Politics. 461 vizualizari Intra in discutie TaguriAfganistan, candidat, ciuca, erou, miniciuna, precedent, sua shortlinkhttp://crct.ro/nAcK

Partidul Republican din SUA se confruntă cu un scandal neașteptat puțin înaintea alegerilor din noiembrie, după ce presa a relevat că un candidat pentru Congres, care se prezintă de ani de zile drept erou de război în Afganistan, după septembrie 2001, de fapt nici nu a călcat pe acolo.

J.R Majewski, republican care candidează împotriva democratei Marcy Kaptur în districtul 9 al Congresului din Ohio, este larg cunoscut de ani de zile drept veteran din Afganistan pentru serviciul său în forțele aeriene, dar înregistrările militare obținute de Associated Press dezvăluie că, în realitate, el nu a fost niciodată acolo. Potrivit unui document difuzat de Associated Press, el a activat în baza aeriană Kadena din Japonia și a fost trimis ulterior în Qatar, unde a petrecut șase luni încărcând și descărcand avioane la o bază aeriană.
În urma dezvăluirilor, Comitetul Național al Republicanilor din Congres (NRCC) și-a anulat, conform Fox News, planurile de a plăti un milion de dolari pentru publicitate electorală candidatului Majewski cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, dar acesta rămîne în cursă.


De menționat că aventura fictivă a lui Majewski în Afganistan a fost unul dintre principalele atuuri politico-electorale ale acestuia, republicanul făcînd mereu caz de onoranta postură și bazîndu-și practic, campania pe așa zisul eroism dovedit în țara lui bin-Laden. Cînd i se cereau amănunte, în diverse interviuri, despre ce îndurase pe durata misiunilor în Afganistan, Majewski răspundea că nu îi place să vorbească despre experiențele lui militare, consemnează revista Rolling Stones.

Confruntat de AP cu adevărul, Majewski nu a negat faptele, declarînd, sec și politicianist: ”Sunt mândru că am servit țara mea”. ”Realizările și palmaresul meu sunt atacate, în timp ce politicianul de carieră Marcy Kaptur (adversara sa în alegeri n.n.) are un palmares de patruzeci de ani de eșecuri în servirea comunității mele din Toledo, motiv pentru care candidez pentru Congres”.

Dacă în SUA scandalul e în toi, pentru români marea întrebare e: cum se face că pe politicianul Nicolae Ciucă nu l-a întrebat public nimeni în ultimii aproape trei ani cum se explică faptul că bătăliile sale cu arma în mînă din Afganistan și Irak există doar în reportajele și pozele unor jurnaliști de casă și nicăieri altundeva? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.