Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Un pact al Diavolului Ciolacu-Iohannis?

Asta vom afla probabil azi. Ieri ar fi trebuit să se întrunească Biroul Permanent al Camerei Deputaților, pentru a lua o decizie importantă. Dacă urmează sau nu să propună Parlamentului o lege prin care să fie fixată o altă dată a alegerilor parlamentare decât 6 decembrie, momentul dorit de președintele Klaus Iohannis. Numai că nu a fost îndeplinit cvorumul necesar, întrucât unul dintre reprezentanții PSD a absentat în mod inexplicabil. Sau poate explicabil. Azi, procedura se reia. Va fi primul moment în care am putea intui care este de fapt aranjamentul, dacă el există, între Iohannis și Ciolacu. Iar rezultatul este de o importanță uriașă.

După această utimă rundă electorală, timp de patru ani, în România nu vor mai exista alegeri. Cine se înșurubează la putere, rămâne în principiu acolo în tot acest interval de timp. Dacă nu vor există între timp răsturnări spectaculoase de majorități parlamentare. Dacă nici astăzi nu va exista cvorum, dacă nici astăzi nu vor fi prezenți toți reprezentanții PSD, atunci lucrătura devine evidentă. Urmează pur și simplu să tragem concluzia că Marcel Ciolacu servește cauza. Cauza lui Klaus Iohannis. O cauză care ar putea fi câștigătoare pentru PNL. Și care cu certitudine este pierzătoare din perspectiva interesului PSD. Să analizăm, pe rând, cele două ipoteze. Prezență sau non-prezență în Biroul Permanent.

Să admitem că astăzi din nou nu va fi întrunit cvorumul. Tot din vina PSD. Va fi o dovadă a unei colaborări netransparente Cioacu-Klaus Iohannis. O dovadă că, indiferent de pierderile care pot surveni și în ciuda deciziei Curții Constituționale, PSD lasă lucrurile să curgă astfel încât alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie. În această eventualitate, toate teoriile și declarațiile reprezentanților PSD, conform cărora țara este pusă într-un grav pericol sub aspectul sănătății publice, fac implozie. Va fi o nouă demonstrație a cinismului în plan politic. PSD va trebui să identifice un alt teren de luptă sau de aparentă luptă cu PNL.

Să luăm acum în calcul ipoteza contrarie. Să admitem că va fi cvorum. Și să admitem că, beneficiind de existența cvorumului, Biroul Permanent va decide că pot fi demarate procedurile în vederea decalării parlamentarelor în luna martie. Acest fapt, dacă el se va produce azi, nu este decisiv pentru a pulveriza bănuiala din ce în ce mai persistentă a unui pact al Diavolului între Ciolacu și Iohannis. De ce? Pentru că PSD poate pur și simplu ulterior, tot prin manevrele discrete și eficente ale lui Marcel Ciolacu, să facă în așa fel încât proiectul de lege să nu fie votat. Sau să fie tergiversat. Sau legea să fie elaborată înadins în așa fel încât să poată fi atacată cu succes la Curtea Constituțională.

Din nefericire, nu există niciun scenariu prin care, la capătul acestei zile, să fim convinși că Marcel Ciolacu joacă cu bună credință această carte importantă. Și că nu funcționează un pact al Diavolului între el și Iohannis. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.