Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Un mister de campanie: de ce nu-l apără Orban pe Nicușor Dan?

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 23 septembrie 2020 la 10:46, in Politics. 536 vizualizari Intra in discutie Taguriapara, campanie, Ludovic Orban, nicusor dan shortlinkhttp://crct.ro/nwHQ

Presa apropiată dreptei scrie deja, de ieri încoace, ca despre o înfrîngere aproape certă a candidatului PNL-USR/PLUS și chiar a trecut la analiza cauzelor. ”Nicușor Dan, cu 33%, este sub scorul celor două formațiuni care îl susțin, PNL și alianța USR PLUS, în timp ce Firea este peste cele aproximativ 25% ale PSD-ului” scrie, aproape cu resemnare, Andreea Pora în Revista 22. SpotMedia, preluată și de Deutsche Welle, scrie că Gabriela Firea e înaintea lui Dan în ultimele sondaje, Newsweek scrie că 80% din voturile lui Băsescu sunt rupte de la Dan. În tot acest iureș, nimeni nu remarcă o bizarerie: de ce Ludovic Orban nu iese cu pieptul gol în apărarea candidatului său?

Orban a fost, se știe, vîrful de lance al PNL în lupta cu Traian Băsescu în perioada cînd acesta era președinte. Pitbull-ul asmuțit pe acesta pe frontul declarațiilor belicoase, ani și ani de-a rîndul. Cîndva alcătuiam aici și o antologie a acestor atacuri.

Spicuim cîteva:

„Sunt foarte îngrijorat de noaptea trecută când am văzut că Traian Băsescu conduce sub influenţa alcoolului. Să sperăm că-şi conduce numai maşina proprie şi nu România, în ansamblul ei”

„Nu pot să nu remarc faptul că, din nou, Băsescu s-a suit la volanul propriei maşini după ce a consumat nu numai mâncare, ci şi alte ingrediente”

”Singurul vecin cu care nu s-a certat Băsescu este Marea Neagră”

„Preşedintele s-a dovedit un cârpaci, un dezinformator, un om lipsit de orice fel de scrupule”

”Nouă nu prea ne place să facem tot felul de lucruri unui licurici mare, aşa cum îi place lui Băsescu.

„Ce este asta suspiciune? Şi eu bănuiesc că Băsescu era beat mort când a condus maşina personală după ce a stat la şpriţ cu Becali. S-a autosesizat cineva în cazul asta?”

”Băsescu este ca un patefon în lumea LCD-urilor, plin de şlagăre vechi, pe care nu le ascultă nimeni.”

”Preşedintele României nu are voie să fie membru de partid, ca atare este obligat să candideze ca independent, aşa cum prevede legea, dar el este independent precum e Hong Kong-ul”

„Traian Băsescu ar fi în stare să behăie dacă oile ar avea drept de vot”

”Brevetul de comandant de navă îl va ajuta pe Băsescu în viaţa de apoi să vâslească în cazanul cu smoală”

”Traian Băsescu va fi votat doar de drogaţi, prostituate şi ţigani”

„Mai avem cinci zile până când putem scăpa de dictator. Mai avem cinci zile până când o să îl trimitem acolo unde îi este locul: în cazanul cu smoală pentru că şi-a bătut joc de noi”

Spumos și veninos liberalul Ludovic Orban.

De aici marea întrebare: de ce președintele PNL de azi, același Ludovic Orban, nu a scos un cuvînt împotriva lui Băsescu în actuala campanie în condițiile în care acesta îi atacă violent candidatul la primăria generală – teoretic, pariul personal al lui Orban – iar sociologii punctează deja că aceste atacuri au toate șansele să îi aducă înfrîngerea lui Nicușor? Ludovic Orban nu reacționează nici măcar cînd el însuși e terfelit de Băsescu, numit ”rebut politic” și ”gogoșar incompetent” și spune doar că „Suntem în campanie electorală. Sunt declaraţii politice”. Ori, se știe de mult, Orban nu rămînea niciodată dator la asemenea atacuri.

Plus o întrebare secundară: unde a dispărut, în campanie, armata de postaci și influenceri ai dreptei, de odinioară, într-un moment în care te-ai fi așteptat ca în jurul lui Nicușor Dan să se fi creat un ditamai scutul, pe principiul totul pentru front, totul pentru victorie? De ce e liniștea asta în online cînd pandemia ar fi trebuit să supradimensioneze, nu să reducă, turația motoarelor de campanie?

Simple coincidențe ori înțelegeri oculte pe sub mese? Va mai dura ceva timp pînă ne vom dumiri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.