Reteaua Corect
Adrian Severin

Un gest de iresponsabilitate

Scris de Adrian Severin in 09 august 2020 la 11:31, in Politics. 529 vizualizari Intra in discutie Taguriconstitutie, românia, SARS-CoV-2 shortlinkhttp://crct.ro/nwuB

Nu pot spune dacă folosirea măștilor medicinale ne oferă o suficientă protecție împotriva contaminării cu virusului SARS-CoV-2 sau nu. Doar medicii o pot spune. În acest sens mă îngrijorează faptul că medicii se contrazic - între ei și pe sine, de la o zi la alta.

Autoritățile sunt cele care trebuie să ia decizia finală. Această decizie este obligatoriu să respecte procedura și criteriile prevăzute de Constituția României. Nimic nu poate scuza încălcarea Constituției. 
Ceea ce resping este folosirea pandemiei în scopuri politice, respectiv pentru restrângerea drepturilor fundamentale ale cetățenilor dincolo de ceea ce este necesar în combaterea pandemiei și este compatibil cu principiile democratice. Aceasta nu înseamnă negarea amenințării virusului, ci negarea încercărilor de politizare a pandemiei, prin manipularea fricii. 
În acest context, este un gest de maximă iresponsabilitate, atât în relația statului cu cetățenii săi, cât și în relațiile internaționale, ca apărătorii libertăților civile să fie prezentați ca negaționiști ai pandemiei (nu sunt) și, mai mult decât atât, ca agenți ai unui stat străin (respectiv Rusia) care, chipurile, ar dori să îi convingă pe români să nu poarte măști pentru ca astfel să îi îmbolnăvească și să slăbească siguranța României pe plan extern. 
Argumentul că un stat străin, presupus inamic, dorește ca românii să nu respecte recomandările medicilor, astfel cum au fost preluate de guvernanții români în diverse reglementări legale, nu face decât să reducă încrederea românilor în corectitudinea acelor recomandări și respectul pentru acele reglementări. Ca să nu mai vorbim că înveninează inutil raporturile României cu acel stat. 
Autoritățile și presa miluită nu îi pot convinge pe cetățeni de utilitatea măsurilor de protecție, decât prin argumente serioase, iar nu susținând ca dușmanii externi și “agenturili” lor îi îndeamnă la a nu le respecta pentru a-și promova nu știu ce agende geopolitice. 
Aceasta este expresia cea mai josnică și mai periculoasă a politizării unei amenințări severe la adresa stării de sănătate și a calității vieții populației. Găsim în asemenea manevre propagandistice încă o dovadă a faptului că lupta se duce nu numai pe frontul medicinii, ci și pe cel al politicii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.