Reteaua Corect

Un armistițiu și câteva „coincidențe” mari cât căderea unui imperiu

Azi, 22 Noiembrie 2023, Qatarul a anunțat începutul a 4 zile de „pauză umanitară” în Gaza. Detaliile le dau la sfârșitul postării pentru cei interesați. Despre altceva voi vorbi pe scurt cu privire la acest subiect. Voi vorbi despre o „coincidență”… de fapt, despre mai multe coincidențe!

Ieri și alaltăieri „o delegație formată din reprezentanți din Arabia Saudită, Iordania, Egipt, Indonezia, Palestina și Organizația pentru Cooperare Islamică a vizitat Beijingul, în prima etapă a unui turneu care are ca scop încetarea ostilităților dintre Israel și Hamas, pentru a permite ajutor umanitar în enclava palestiniană” Despre asta am comentat ieri.Și vă spuneam că (nimic nu mă enervează mai mult decât să mă auto-citez, scuze!) „Să vedem dacă vor reuși (să negocieze un armistițiu în Fâșia Gaza)… căci dacă vor face ce și-au propus, America e pa, cu toate portavioanele și bazele lor împrăștiate peste tot în lume, cu tot efortul lor de a păstra o bucată de Americă latină prin instalarea unui bizar ca președinte în Argentina.”
Uite că au reușit!La o zi după terminarea întrevederii dintre delegația țărilor arabe și Ministrul de Externe al Chinei, ARMISTIȚUL A FOST CONVENIT.
Desigur e o „coincidență”.
Desigur, în Comunicatul prin care Qatarul anunța intervenirea „pauzei umanitare în Gaza” se spune că „Statul Qatar anunța succesul eforturilor de mediere concertate ale Egiptului și ale SUA”…Desigur, dar toate astea s-au întâmplat după ce delegația din care făcea parte și Egiptul (sic!) s-a întors de la Beijing.
Desigur, rolul „covârșitor” și „decisiv” l-a avut articolul scris în Washington Post la secțiunea „Opinii” pe 18.11.2023 (las aici linkul, să luați lumină direct de la sursă https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/11/18/joe-biden-gaza-hamas-....) La secțiunea „Opinii”, da? Președintele SUA „scrie” (nu avem niciun dubiu că el scris articolul, evident!) un editorial pe teme majore de politică externe, așa cum ar scrie un jurnalist „excentric” cu opinii neasumate de redacție la secțiunea „Opinii”? Mda... atât se mai poate! Dar asta e o altă „coincidență”.Desigur, toate astea și încă multe altele asemenea „corecte-politic”!
Dar cert e că armistițiul dintre Israel și Hamas a fost convenit la o zi după ce delegația țărilor arabe s-a întors din China. Și „coincidență” dacă e, nu e una de bun augur!
Așa cum nu e de bun augur nici faptul că un președinte al SUA face policitca externă a țării „scriind” editoriale la secțiunea „Opinii”, sau că foștii aliați ai SUA din Golf s-au dus cu jalba în proțap la chinez. Sau că SUA sunt pe cale să piardă și războiul din Ucraina… Ba nici măcar faptul că un jurnalist precum Neil Howe spune într-un material că starea de spirit a națiunii americane este atât de pesimistă încât ar putea duce ușor la spargerea în bucăți a SUA (https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/11/18/joe-biden-gaza-hamas-...), o altă coincidență făcând ca, de ani de zile, peste 66% din republicanii „sudiști” să dorească secesiunea. 
Coincidențe, iar…
Dar „Coincidențele” sunt cele care duc întotdeauna la căderea imperiilor.
Până atunci, „treceți la locurile voastre, tovarăși!”
Post scriptum:Iată și comunicatul statului Qatarul, cel care, în calitate de mediator, a anunțat o pauză umanitară de 4 zile în Fâșia Gaza. Ministerul de Externe din Qatar a lansat o declarație privind acordul dintre Hamas și Israel:
– Părțile încetează operațiunile militare în toate zonele Fâșiei Gaza timp de patru zile;
– Zborurile forțelor aeriene israeliene în sudul enclavei vor fi oprite complet timp de patru zile; în nord, zborurile vor fi suspendate zilnic timp de șase ore;
– Ajutorul umanitar va fi permis în toate zonele Fâșiei Gaza;
– Israelul s-a angajat să nu aresteze palestinienii din Fâșia Gaza pe durata armistițiului și să le asigure libertatea de mișcare de-a lungul drumului dintre nordul și sudul enclavei;
– 50 de ostatici israelieni, femei și copii sub 19 ani vor fi eliberați în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni;
– Hamas, în ciuda armistițiului, a promis că va rămâne într-o stare de pregătire pentru luptă pentru a proteja poporul palestinian.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.