Reteaua Corect

Uluitor: Deutsche Welle cheamă românii în stradă contra puterii

Scris de newsreporter in 03 septembrie 2021 la 19:49, in Politics. 494 vizualizari Intra in discutie Taguricriza politica, Deutsche Welle, Florin Citu shortlinkhttp://crct.ro/nymR

Deutsche Welle, organ de presă finanțat de guvernul german, lansează un demers stupefiant într-un material difuzat azi, cerînd românilor să iasă în stradă ca ultimă soluție a crizei politice în derulare și a neajunsurilor guvernării de dreapta.

Vorbind despre ofensiva premierului Cîțu care a provocat actuala criză politică, analiștii Deutsche Welle scriu că ”arhitectul acestui demers este președintele Iohannis, care tace și face. Desigur, doar spre interesul propriu, întrucât implicarea sa în trebile societății este aproape inexistentă. Cel care a parcurs, „pas cu pas“, drumul de la primar la președinte a învățat meseria nu de șef al statului, ci pe aceea de șef al propriei persoane la Cotroceni”.

Și mai punctează D.W.:

”Adunând la un loc toate convulsiile de pe scena politică, tragem următoarele concluzii:

1) Klaus Iohannis se dovedește a fi pe zi ce trece, după cum nu l-am bănuit, un agent autosuficient al propriei persoane, iar nu un șef al statului care să se implice în rezolvarea, împreună cu executivul, a nevoilor societății. Altfel spus, Iohannis se arată a fi un președinte pentru neliniștea noastră.

2) PNL persistă în a purta sutana unui partid nereformabil (de altfel, ca toate celelalte partide de pe piața politică), fluturând lideri atât în campaniile electorale, cât și în exercitarea puterii, care sunt atât de puțin animale politice, în sensul bun al cuvântului, precum balta ar da apă bună de băut.

3) A doua cea mai tânără formațiune politică, după AUR, alianța USR PLUS, pe lângă obiectivele absolut salutare din Programul de guvernare, flutură încă de la începutul formării coaliției majoritare demisia de la putere și implicit retragerea sprijinului parlamentar pentru liberali.

4) În fine, avem un PSD care stă la pândă pentru a accede din nou la prada guvernării, având ca document de lucru evanghelia după Dragnea.

Ieșirea în stradă este primul articol, nescris, al Constituției

Închei prin a spune că timpul nu mai are răbdare și că singurul personaj care ar putea să frâneze dezmățul politic autohton este poporul român. Știu că sună patriotard, pășunist și că exprimă o credință fără sorți de a căpăta viață. Dar altă cale a reformării clasei politice nu există.

Ieșirea în stradă este primul articol, nescris, al Constituției, și primul pas înspre implicarea românilor în tratarea unei societăți care poartă cu sine toate bolile regimului comunist”. (B.I.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.