Reteaua Corect

UDMR trage puternic frâna PNL și dă semnalul în Parlament: Ar fi un derapaj serios

Attila Cseke a declarat, joi, că UDMR nu susține varianta în care Guvernul și-ar asuma răspunderea pe legea bugetului pentru 2020. Liderul senatorilor UDMR consideră o o astfel de acțiune a Executivului ar fi un „derapaj serios”, relatează Știripesurse.ro.

„Noi credem în legătură cu eventualitatea asumării răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat că trebuie o reținere mult mai mare față de cele trei pachete despre care deja discutăm. Nu a existat nici un Guvern în ultimii 30 de ani de democrație sau în ultimii 30 de ani după 1989, nu a existat nici un Guvern care și-a asumat răspunderea pe legea bugetului de stat”, a afirmat Attila Cseke, joi, la RFI.

El a adăugat că legea bugetului de stat nu este a unui Guvern sau alți, a unei majorități sau a unei Opoziții, ci a tuturor, iar ea ar trebui să asigure finanțări în domeniile importante pentru țară.

„Legea bugetului conține anumite prioritizări, anumite priorități ale unui Guvern, dar legea bugetului este bugetul de stat, nu este a unui Guvern sau a altui Guvern, nu este a unei majorități sau unei Opoziții, ci până la urmă, legea bugetului de stat este a tuturor și trebuie să asigure niște finanțări pe domeniile cele mai importante într-o țară. Deci nu credem că e bine să se creeze acest precedent, pentru că până acum acest precedent nu a existat. Dacă s-ar crea acest precedent, în mod evident și alții peste un an, doi, cinci, zece vor veni și vor spune că acest precedent s-a creat în 2019 și de ce să nu-l folosim și noi (...). Trebuie să avem o cultură politică și un echilibru în ceea ce privește procedurile și măsurile pe care sfera politică le folosește. Aici credem că ar fi un derapaj destul de serios de la acest echilibru și această cultură politică la care tindem, în ceea ce privește asumarea răspunderii pe legea bugetului de stat”, a conchis Cseke.

Guvernul Orban nu a exclus o asumare a răspunderii pe Legea bugetului de stat pentru anul viitor. Premierul a anunțat, miercuri, că este posibil să fie convocată o ședință a Executivului vineri pentru a avea o primă lectură a Legii bugetului de stat.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.