Reteaua Corect

Ţuţuianu, dezvăluiri despre discuţia din CEx al PSD

Într-o nouă înregistrare prezentată de România TV, Adrian Ţuţuianu vorbeşte despre discuţia din CEx al PSD în care Paul Stănescu le-ar fi spus colegilor că dacă vor cu Liviu Dragnea să îl ia de mână şi să iasă cu el prin Bucureşti, iar dacă reacţia oamenilor e bună, atunci "noi suntem nişte idioţi", scrie Mediafax.

Potrivit unei discuţii audio între senatorul PSD Adrian Ţuţuianu şi primarii social-democraţi din judeţul Dâmboviţa, la ultimul CEx al PSD, vicepremierul Paul Stănescu le-ar fi spus colegilor, "în stitul lui mai cu «ar’metica», că cei care vor să-l susţină pe Liviu Dragnea să îl ia de mână şi să se plimbe cu el prin Bucureşti, Braşov sau Cluj, iar dacă reacţia oamenilor este una pozitivă, atunci "noi suntem nişte idioţi". Însă "dacă lumea vă înjură, ăsta e riscul vostru", a povestit Ţuţuianu.

 

 

Ţuţuianu mai spune, potrivit înregistrării, că nu i se pare normal "să avem un lider de partid care nu poate ieşi printre oameni".

Referitor la acest subiect, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la România TV, că "nu-mi amintesc, sincer, lucrul acesta", respectiv ca Paul Stănescu să fi făcut astfel de afirmaţii în ultima şedinţă a Comitetului Executiv, în care Liviu Dragnea a primit votul de încredere din partea social-democraţilor pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Întrebată dacă ar ieşi de mână cu Liviu Dragnea la Bucureşti sau la Craiova, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "Domnul Dragnea a fost de foarte multe ori în Craiova şi a fost foarte bine primit. Să nu uităm că stadionul de la Craiova i se datorează în cea mai mare măsură domnului Liviu Dragnea", precizând că liderul PSD nu a fost niciodată huiduit pe strazile oraşului.

Preşedintele PSD Dâmboviţa a vorbit, potrivit înregistrării, şi despre calculele sale în planul de a bloca proiectele Guvernului în Parlament. "Dacă pleacă 10 inşi de la Camera Deputaţilor", atunci forul inferior al Legislativului "s-a închis, cameră decizională în majoritatea legislaţiei", a afirmat Ţuţuianu, conform înregistrării.

"Doar pe administraţie, politică externă şi învaţământ şi apărare, Senatul e camera decizională. Deci, practic, blocăm tot dacă lucrurile nu se schimbă", a explicat Ţuţuianu, în discuţia audio cu primarii din judeţul Dâmboviţa.

Despre ameninţarea de a bloca majoritatea parlamentară, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, că subiectul a fost abordat şi înaintea CEx al PSD, însă lucrurile au stat cu totul altfel la şedinţa propriu-zisă a Comitetului Executiv.

"S-a discutat despre acest lucru şi înainte de CEx. A fost ameninţarea supremă că se va pierde majoritatea pentru că semnatarii scrisorii ar convinge colegii de partid să nu mai voteze, să nu mai susţină Guvernul, după care, în şedinţa respectivă, discuţiile nu s-au purtat deloc în aceşti termeni. Ba dimpotrivă, toată lumea a asigurat că nu vrea să rupă partidul, că nu fac niciun fel de puci, că nu transferă parlamentari la alte partide. Deci iarăşi o discuţie care s-a purtat cu totul şi cu totul în alţi termeni în CEx faţă de ceea ce spune domnul Ţuţuianu", a afirmat Vasilescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Vicepremierul Paul Stănescu nu este singurul social-democrat ironizat de senatorul PSD Adrian Ţuţuianu. Potrivit înregistrărilor prezentate de postul de televiziune, Ţuţuianu a avut ironii şi la adresa lui Claudiu Manda, Lia Olguţa Vasilescu, Ioana Bran şi Dănuţ Andruşcă, într-o discuţie cu primarii din judeţul Dâmboviţa la cinci zile după şedinţa CEx al PSD.

Cu toate acestea, Paul Stănescu este, alături de Adrian Ţuţuianu şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, printre cei trei contestatari ai preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care printr-o scrisoarea deschisă i-au cerut acestuia să facă un pas în spate de la şefia partidului.

Liviu Dragnea a primit votul de încredere din partea majorităţii membrilor PSD într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului care a avut loc pe 21 septembrie, la finalul a peste opt ore de discuţii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.