Reteaua Corect

Trump, lider în sondaje

Scris de newsreporter in 22 noiembrie 2022 la 09:59, in Politics. 318 vizualizari Intra in discutie Taguribien, de santis, republicani, sondaj, sua, Trump shortlinkhttp://crct.ro/nAun

Fostul preşedinte Donald Trump continuă să fie preferatul alegătorilor Partidului Republican pentru a reprezenta formaţiunea în scrutinul prezidenţial din 2024 şi este favorit în raport cu preşedintele Joseph Biden, deşi popularitatea guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis, este în creştere, anunță Mediafax, potrivit Știripesurse.

Donald Trump, care a anunţat săptămâna trecută intenţia de a candida în scrutinul prezidenţial din 2024, este susţinut de 46% dintre alegătorii republicani, în scădere cu 9% faţă de luna trecută, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Harvard CAPS-Harris şi citat de publicaţia The Hill.

Popularitatea guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, este în creştere, îmbunătăţindu-se cu 11% în ultima lună şi ajungând la nivelul de 28%.

"Lună după lună, DeSantis este în ascensiune, iar acum se apropie semnificativ de Trump. Dacă vor candida amândoi, va fi o cursă interesantă pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial, iar Trump poate chiar să piardă", a afirmat Mark Penn, co-preşedinte al Institutului Harvard CAPS-Harris.

Donald Trump este contestat de mulţi politicieni republicani care îi atribuie responsabilitatea pentru că nu s-a concretizat o victorie masivă a Partidului Republican în scrutinul parlamentar intermediar. Partidul Republican a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, dar controlul asupra Senatului rămâne al Partidului Democrat, al preşedintelui Joseph Biden.

Însă Donald Trump rămâne favorit pentru a câştiga scrutinul prezidenţial din 2024. Trump are un avantaj de 44% la 42% în raport cu Biden şi de 47% la 40% în raport cu vicepreşedintele Kamala Harris.

În schimb, DeSantis este la egalitate cu Biden la nivelul de 43%, iar în raport cu Harris are un avantaj de 3%. Totuşi, mai sunt doi ani până la scrutinul prezidenţial din 2024, iar Ron DeSantis, care tocmai a obţinut un nou mandat de guvernator în Florida, nu a decis încă dacă va candida, afirmă surse din Partidul Republican.

În ultima perioadă, Trump a lansat critici la adresa colegului Ron DeSantis, potenţial rival în cursa pentru desemnarea candidatului republican la preşedinţie în 2024, afirmând că este un guvernator de nivel "mediu" şi "lipsit de loialitate".

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.