Reteaua Corect

Trei acorduri importante semnate de Republica Moldova la Bruxelles în domenii strategice

Scris de newsreporter in 08 februarie 2023 la 10:22, in Politics. 210 vizualizari Intra in discutie Taguriaderare, Bruxelles, document, Republica Moldova, UE shortlinkhttp://crct.ro/nARh

Republica Moldova își va aprofunda cooperarea cu Uniunea Europeană în domeniile ocrotirii sănătății, vamal și fiscal. Astăzi la Bruxelles, prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat trei acorduri cu Uniunea Europeană. Premierul declară că implementarea acestor acorduri va apropia mai mult R.Moldova de UE și va eficientiza acțiunile de prevenire și combatere a unor maladii grave cum ar fi cancerul, conform deschide.md, citat de Știripesurse.

La Bruxelles, Natalia Gavrilița a semnat programele Customs și Fiscalis alături de comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni.

„Cele două documente ne vor ajuta să uniformizăm legislația și politicile în domeniu; să consolidăm capacitățile administrative și în domeniul IT; să operăm sistemele electronice europene, dar și să implementăm mai multe inovații în domeniul politicii vamale”, menționează premierul.

Statutul de țară candidată și lansarea negocierilor de aderare vor necesita o apropiere completă a legislației noastre de acquis-ul UE. Gavrilița consideră că R.Moldova are realizări importante în domeniul vamal, însă este necesară o adaptare a Serviciului vamal la exigențele UE.

 

Cel de-al treilea Acord - Programul „UE pentru sănătate” (EU4Health), a fost semnat cu Margaritis Schinas, vicepreședinta Comisiei Europene pentru promovarea modului european de viață.

„Acordul ne deschide oportunități pentru consolidarea sistemului de sănătate publică, transformarea digitală a acestuia și lupta împotriva unor maladii, cum ar fi cancerul. EU4Health va contribui la consolidarea sistemului național de sănătate publică, prin îmbunătățirea gradului de pregătire pentru situațiile de urgență, inclusiv prin creșterea rezilienței în fața crizelor sanitare”, menționează premierul.

O delegație a Guvernului R.Moldova în frunte cu prim-ministra Natalia Gavrilița se află la Bruxelles, unde a participat la lucrările celei de a VII-a Reuniuni a Consiliului de Asociere UE - R.Moldova. În marja acestui eveniment, premierul a avut mai multe întrevederi cu înalți demnitari europeni.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.