Reteaua Corect
Val Valcu

Traian Băsescu, în șanț de Revelion

Traian Băsescu, poate vi-l mai amintiți, anunța că după Cotroceni va cultiva piersici sau se va întoarce pe mare, fiindcă și-a reînnoit brevetul de căpitan și are o meserie.

Ca multe alte afirmații făcute de Băsescu și acestea s-au dovedit minciuni: după ce a dat livada din județul Constanța pe afacerea Nana, s-a lăsat de agricultură.  Și nici nu a plecat în voiaj. De, contrabanda cu elastic și blugi nu mai rentează, ca înainte de 89. Iar în Costa Rica se ajunge mai repede cu avionul, decât cu petrolierul. Așa că a rămas unde îi stă cel mai bine, într-o baltă plină de ură și venin: pe Facebook.

Din activitatea lui Băsescu pe când era la Putere, eu am înțeles un lucru: cu cine avea blat, cu ăla se înjura, pe față, dar se înțelegeau bine, în spatele ușilor închise.  Luați oameni politici de atunci cu care se certa și vedeți cât de bine le-a mers, unde sunt acum, dar și cum a prosperat camarila lui Băsescu în domeniile pe care aceștia le păstoreau.

Tot pe schema aceasta, Băsescu s-a dat mare luptător cu Moscova. Din gură, evident. Dar, în realitate i-a făcut Rusiei un serviciu, devastând România. În plus, ca orice dictator,  își putea justifica abuzurile din țară prin lupta cu dușmanul din afară. Fiindcă a găsit ceva fraieri să-l creadă, atunci, a pornit din nou placa de patefon, acum.

În două postări succesive pe contul său de Facebook, fostul președinte  critică politicienii mărunți și fără scrupule (Iohannis și Dăncilă), dar și analiști sau jurnaliști, de la Chirieac la Ghilezan, de la Ursu la Bușcu. Uite de ce avea arsuri la stomac Băsescu în noaptea de Revelion. Nu de la maioneză ci de la presa care nu-i cântă în strună.

Asta îmi amintește de greșeala pe care a făcut-o viitorul președinte în iarna anului 2001, când devenise primarul Capitalei. Un edil de sector, puțin cunoscut pe vremea aceea, l-a criticat pentru modul în care a decurs deszăpezirea. Băsescu i-a răspuns și astfel l-a făcut celebru pe Marian Vanghelie.

Sper ca jurnaliștii sau politicienii  activi să nu cadă în aceeași capcană, răspunzând unui pensionar aproape anonim de pe Facebook. Lăsați-l să zacă mai departe în șantul uitării, acolo unde l-au adus beția de putere și excesele din viața sa politică.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.