Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Trădarea României de către USR

Astăzi, în cursul dimineții, în ciuda timpului nefavorabil, silvicultorii din întreaga țară au decis să zgâlțâie Palatul Victoria. Solicitând Guvernului să abroge un OUG ticălos, numărul 109 din 2011, privind guvernanța corporativă. Este actul normativ care stă la baza unuia dintre cele mai grave jafuri naționale. Cedarea a 3,1 milioane de hectare de păduri ale statului unei societăți particulare, care se va ocupa de exploatarea masei lemnoase. Este încă o uriașă mizerie, pusă la cale și bătută în cuie de USR. Practic, de Cătălin Drulă.

Cele 3,1 milioane de hectare de pădure, pădurile reprezentând singura resursă regenerabilă de care dispune România și, de fapt, una dintre ultimele resurse care nu au fost decât parțial înstrăinate, reprezintă o valoare de circa 100 de milioane de euro. În Planul Național de Redresare și Reziliență, elaborat la București și convenit cu Uniunea Europeană, este prevăzută implementarea guvernanței corporative în diverse domenii. Practic, rând pe rând, atribuțiile exercitate de instituții ale statului privind administrarea unor părți din averea publică urmează să fie preluate de societăți străine, care vor stoarce această țară de ultimele ei resurse. Iar USR, prin vocea lui Cătălin Drulă, ne informează că acest PNRR, în care au fost introduse o serie întreagă de capcane și despre care președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că e parțial secretizat, este rezultatul exclusiv al politicii și strategiei USR. Să luăm de bună această afirmație. Și să încercăm să despicăm firul în patru.

Să începem cu sfârșitul. Să considerăm finalul anului trecut drept un T-Zero. Care a fost bilanțul oficial PNRR? România a primit de la Uniunea Europeană 6,35 de miliarde de euro, după cum s-a lăudat în repetate rânduri generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, încă premierul acestei țări. Dintr-un total de 29,18 miliarde, care urmau să fie utilizați în 2022 și în următorii patru ani. În paranteză fie spus, amintiți-vă că președintele Klaus Iohannis, care, la fel cum face astăzi Cătălin Drulă, s-a erijat vreme îndelungată în dirijorul acestui important program, a repetat de mai multe ori că România va primi o sumă de aproape trei ori mai mare, respectiv peste 80 de miliarde de euro. O dezinformare grosolană, pentru care nici astăzi nu și-a cerut scuze. Dar să închidem această paranteză.

Planul elaborat la București presupune 171 de măsuri, dintre care 64 reprezintă reforme și 107 investiții. Există 507 ținte și jaloane în jurul a șase piloni și 15 componente. Pare și chiar este un program extrem de stufos. Pe care USR, prin Cătălin Drulă, și-l revendică în totalitate.

Dar cum s-au petrecut de fapt lucrurile, dincolo de toate declarațiile de bune intenții? În fapt, la început sub orchestrarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni și apoi exclusiv în spatele ușilor închise de la USR, au fost stabilite o serie întreagă de măsuri, de jaloane, de natură să implementeze pentru mulți ani de acum încolo politica și strategia acestui partid neomarxist, creat în laboratoarele lui George Soros cu sprijinul corporațiilor și a unor servicii secrete, care, în loc să apere statul român, s-au pus în slujba capitalului străin. Acest PNRR, clocit la USR, nășit de organizațiile lui George Soros și binecuvântat de guvernul din care USR încă făcea parte, sub pretextul accesării banilor europeni, a prevăzut o serie întreagă de măsuri prin care țara urmează să fie jefuită de tot ce mai poate fi jefuită. Una dintre aceste măsuri este și implementarea și generalizarea guvernanței corporative. O alta, ca să vă dau un exemplu de-a dreptul macabru, este limitarea procentului din PIB la care poate fi ridicat fondul de pensii până în 2070. În fine, există măsuri care, ca și cea legată de pensii, vin în contradicție chiar cu politica Uniunii Europene și care limitează și fondurile de salarii. Vizând sărăcirea la extrem a populației pentru ca, în final, cât mai mulți români să plece din țară, iar mâna de lucru disponibiă să fie exploatată cât mai ieftin. Dar nu mai intru în alte detalii.

Aparent, Uniunea Europeană a negociat la sânge cu partea română, reprezentată de același Cătălin Drulă. UE și-a negociat într-o oarecare măsură propriile ținte și propriile interese. Care nu întotdeauna au coincis și coincid cu interesele reale ale României. În rest, în cea mai mare parte a substanței acestui document asumat de UE, omologat de toate celelalte state, există implementată, așa cum afirmam mai sus, strategia neomarxistă a USR. Odată bătut în cuie documentul, este aproape cu neputință ca cineva să mai schimbe ceva. Oculta mondială, pe mâna USR, și-a pus în ceea ce privește România sacii în căruță. Iar rezultatul nu poate fi decât un dezastru. După păduri, urmează sarea și încă cele câteva resurse care ne-au mai rămas pentru a supraviețui. În final, marile fonduri de investiții vor cumpăra pe nimic datoriile suverane ale României, atunci când nu ne vom mai putea plăti dobânzile la creditele făcute, dobânzi care anul trecut s-au ridicat la cinci miliarde de euro și când nici nu ne vor mai acorda băncile credite noi, pentru a rostogoli uriașa datorie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.