Reteaua Corect
Stelian Tanase

Timpi morți

Presupunere mea avansată cu destul timp in urmă, se pare că – din păcate- se adevereste. Am spus că sunt sceptic ca vor fi alegeri anticipate. Nu am vrut sa fiu cobe, dar ceva mi s-a parut suspect și neclar.

PNL a format un guvern minoritar, SRL – cu raspundere limitată, pe termen de un an, un guvern provizoriu, de buget si alegeri. Atit. Manevra în care s-a lansat Iohannis – cu alegerile aniticipate după ce ar rasturna trei guverne PNL – a schimbat total agenda. In plus manevra propusa de Iohannis e fff greu de executat. Mai ales în condițiile in care liberalii dețin numai 20% din voturi in Parlament si este izolat politic, neavînd un sistem de alianțe cu alte partide cu care să se ajute. M-am indoit și de abilitățile politice ale lui Iohannis, gafeur profesionist. Am avut destul timp să-l observ în primul mandat si să îi semnalez gafele – unele monumentale. Cum ar fi numirea Alinei Gorgiu la sefia PNL și crearea guvernului așa-zis tehnocrat Ciolos – ca să dau numai două exemple. Ambele au contribuit copios la victoria PSD din 2016 și la instalarea pașalîcului lui Dragnea.

De data asta, „pohta ce-am pohtit-o eu” a lui Iohannis a fost să se facă alegeri anticipate ca sa aibă cu șase luni mai devreme „guvernul meu”!!! Cam grabit, cam grăbit. A rezultat triplul salt mortal, cu trei trîntiri ale guvernului Orban pentru a se ajunge in 60 de zile la dilzolvarea Parlamentului si la alegeri locale si parlamentare in iunie. Cred că șanselele sunt azi de 10%. Acum o lună credeam că ajung la 50%. Momentul fiind grav, Iohannis i-a invitat pe liberali pe nepusă masa la Vila Lac 2 să discute situația de forta majora apărută.

Nu știu cu ce au iesit de la întrunire liberalii, știu doar că Iohannis s-a spălat pe miini ca Pilat din Pont și a pasat răspunderea PNL-ului. Dacă e victorie e a lui Iohannis, dacă e infringere e a voastra! Pe scurt, liberalii să raspundă în caz de eșec. Iohannis a ținut-o in continuare – nerealist – cu alegerile lui anticipate fără să ofere mijloace practice de a se ajunge acolo. Ideea e să scoată castanele din foc cu mîinile lui Orban. Orban a fost sceptic de la început cu privire la acest parcurs, el ar fi vrut o guvernare normală, pina in decembrie la alegerile parlamentare, organizate la termen. Nu a avut incotro. În PNL garda pretoriană a lui Iohannis – Turcan, Gorghiu, Bogdan etc au sustinut frenetic ideea alegerilor in iunie și l-a pus cu spatele la zid pe Orban, rămas fără spațiu de manevră. Concluzia intrunirii – a rămas ca-n gară.

Săptămîna trecută a fost neagră pentru Iohannis & PNL. Incepînd cu 1/ audierile ratate din comisii, continuînd cu 2/ decizia CCR si 3/ războiul de uzură initiat de Ciolacu & PSD, care trage de timp cit poate pentru a iesi din termenul de 60 de zile. Incă o săptămînă ca asta și PNL va plăti scump în alegeri acești timpi morti. După 100 de zile guvernul PNL trece prin ceasul cel mai dificil de la instalare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.