Reteaua Corect
Stelian Tanase

Time-out înșelător în PSD

Scris de Stelian Tanase in 10 ianuarie 2018 la 16:54, in Politics. 347 vizualizari Intra in discutie TaguriCarmen Dan, cex, liviu dragnea, Mihai Tudose, PSD, time-out shortlinkhttp://crct.ro/ns52

Mă ocup pentru a treia zi consecutiv de PSD. Opoziția nu oferă subiecte de analiză. Se pare că nu s-a trezit din cheful tras între Ajun și Sf Ion. E încă mahmură, se drege cu zeamă de varză, mai trage un pui de somn. În schimb la PSD este o mare distracție. Chef de chef! Nu e de mirare, e în plin război intern. Taberele par că nu au petrecut deloc, nu au stat sub bradul frumos împodobit. Dimpotrivă, au complotat fără pauză impotriva adversarilor din partid. Altfel nu prea înțeleg graba cu care au intrat în tranșee și au început să combată.

In prima zi de lucru, luni 8 ian. a fost planificat un CEx care ar fi trebuit să tranșeze chestiunea puterii în partid. E clar că dualismul Dragnea-Tudose nu merge. Pentru orice chestiune – mare, mică- trebuie negociat, certat, înjurat, șantajat, amenințat. Asta complică enorm luarea deciziilor. PSD este azi un partid cu frîna de mînă trasă. Ar fi fost foarte bine ca lucrurile să se limpezească de luni, dar nu a fost să fie. Scorul este nula la nula, vorba televiziunii bulgare cînd tudose 2dă meciuri și e zero la zero. Așadar în partida Dragnea-Tudose înregistrăm meci nul. Nici unul pretendenții la supremație nu a reușit să se impună decisiv. Liviu Dragnea duce un război de ariergardă, bate in retragere, dar rindurile sale nu sunt în debandadă. Mihai Tudose nu se hotărăște să dea asaltul final pentru că nu are spatele acoperit și nici rezerve. Echilibrul forțelor este vădit.

In atari condiții războiul s-a amînat pentru sfîrșitul lunii ianuarie la un nou CEx, cînd iar vor fi trecute în revistă trupele fiecăruia. Deciziile care se vor lua atunci vor fi lămuritoare în ce privește raportul de forte din partid. Va fi sau nu congres PSD în 2018 ? Se va stabili candidatul pentru prezidențialele din 2019 ? Va fi remaniat/restructurat guvernul? Va sări din schemă Carmen Dan, omul lui Dragnea?Etc etc.

PSD se dragnea ziuanewsaflă intr-un virtej și e în plină confuzie, situație în care nu știe incotro o va apuca. A cerut deocamdată timp de odihnă, o pauză ca să-și facă ordine în rînduri.
Polemicile continuă ca și loviturile administrate părții adverse. Se fac de zor recrutări, se alcătuiesc liste cu dușmani și prieteni, se caută trădători, se complotează intr-o atmosferă de paranoia. Baronii locali și șefimea centrală PSD socotesc cu atenție. Mulți nu s-au hotărit încă pe ce tabăra să mizeze. Cert, gurile de tun ale lui Dragnea și Tudose nu vor părăsi cîmpul de bătălie în perioada următoare. Se poziționează, caută noi aliniamente. Asistăm la liniștea (relativă) dinaintea furtunii care se va avea loc inevitabil în PSD cit de curînd.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.