Reteaua Corect

Testamentul lui Ion Iliescu. Cine-i va moșteni întreaga avere

Scris de newsreporter in 19 iunie 2020 la 10:19, in Social. 559 vizualizari Intra in discutie Taguriavere, Ion Iliescu, mihai bujor sion, testament shortlinkhttp://crct.ro/nwfE

Ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani, Ion Iliescu știe cu exactitate cui îi va lăsa averea, deși nu a avut copii. Impact.ro a aflat ce scrie în testamentul fostului președinte.

Testamentul lui Ion Iliescu. A suferit enorm pentru că nu a putut avea copii biologici

A fost unul dintre oamenii care au schimbat istoria României, contribuind, în mod direct, la căderea comunismului și instaurarea democrației în România. Ion Iliescu a fost primul președinte al unei Românii care se voia a fi liberă, fără dictatură și constrângeri, funcție pe care a ocupat-o timp de 10 ani(1990-1996 și 2000-2004). Blamat și urât de unii, lăudat și iubit de alții, Ion Iliescu va rămâne, fără dar și poate, unul dintre personajele marcante ale politicii românești din toate timpurile.

Pe plan personal, președintele de onoare al PSD este căsătorit de aproape 70 ani cu Nina Iliescu, de profesie inginer chimist, și ea figură marcantă a perioadei post-decembriste. O prezență discretă și mereu cu zâmbetul pe buze, aceasta a mărturisit în repetate rânduri că cel mai mare regret al său constă în faptul că nu a avut copii. De altfel, fostul președinte mărturisea că el și soția lui au trecut prin momente crunte din acest punct de vedere.

Ne-am dorit foarte mult, dar nu a fost să fie. Soția mea a avut 3 sarcini, toate toxice. Am vrut, mai apoi, să înfiem, dar pe vremea aceea nu era posibil.

Îi lasă toată averea fiului său de suflet

Cu toate acestea, averea agonisită de Nina și Ion Iliescu nu va rămâne a statului. Impact.ro a aflat că fostul șef al statului a lăsat un testament, prin intermediul căruia îi lasă toate bunurile sale lui Mihai Bujor Sion. Deși nu l-au înfiat și în acte, cei doi s-au ocupat de educația și studiile celui care acum este consulul României în Manila (Filipine). Conform surselor, Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan la o vârstă fragedă, după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit în munți.

 

Acum în vârstă de 54 de ani, diplomatul și-a început cariera ca și șef al Cancelariei Prezidențiale pe vremea când, desigur, tatăl său de suflet era președinte al țării. Mihai Bujor Sion a fost căsătorit timp de 20 de ani cu actrița Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorțat în 2015, pentru a se căsători cu iubita cu 30 de ani mai tânără, fotomodelul Laura Iordache. Consulul are o relație excepțională cu Ion Iliescu și soția sa, cărora le spune “mamă” și “tată”. Conform testamentului lăsat de fostul președinte, Mihai Bujor Sion va moșteni un apartament de 156 mp, 15 tablouri extrem de scumpe, bijuterii de câteva zeci de mii de euro, precum și câteva terenuri.

Impact.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.