Reteaua Corect

Terhes: Reacție dură a grupului ECR împotriva lui Cioloș

Eurparlamentarul Cristian Terhes scrie pe Facebook că grupul ECR din Parlamentul European a avut o reacție dură impotriva Comisiei Europene si a lui Dacian Ciolos pentru santajul impotriva Ungariei. Iată postarea:

„Reactie dura a grupului ECR din Parlamentul European impotriva Comisiei Europene si a lui Dacian Ciolos pentru santajul impotriva Ungariei

Comisia Europeana aplica standarde duble in aprobarea planului de redresare si rezilienta, acuza intr-un comunicat din data de 21 iulie 2021 Prof. Ryszard Legutko and Raffaele Fitto, copresedintii grupului Europenilor Conservatori si Reformisti (ECR) din Parlamentul European.
Reactia celor doi copresedinti ai grupului conservator din Parlamentul European vine ca urmare a anuntului facut intr-un interviu de comisarul european Didier Reynders ca planul Ungariei nu va fi aprobat "pana cand nu vor fi efectuate reforme legale in statul membru si nu se vor oferi garantii ca vor fi investigate cazurile de coruptie".
"Respingem acuzatiile partinitoare motivate politic, fara nici o baza profesionala, care se fondeaza pe opinia unor ONG-uri! Ajunge cu mantrele false! Comisia a demonstrat inca o data ca o institutie partinitoare din punct de vedere politic nu poate fi potrivita pentru compararea sistemelor juridice complexe daca sunt in conformitate cu statul de drept.
Vom continua sa ne protejam onoarea patriei, sa respectam legea privind protectia copilului si sa nu permitem lobby-ului LGBTQ sa intre in institutiile noastre publice de invatamant!", a spus in replica Varga Judit, ministrul de justitie maghiar.
Potrivit celor doi lideri conservatori, guvernele care sunt critice sau chiar se opun federalizarii viitoare a UE sunt penalizate mai mult decat altele. Grupul ECR a acuzat de multa vreme Comisia Europeana ca aplica astfel de standarde duble, se arata in comunicat.
Raspunzand celor cerute de comisarul Reynders Didier, prof. Legutko a spus:
"Comisia Europeana doreste, din nou, folosirea de instrumente de tortura cu care sa intimideze guvernele nationale care protejeaza stilurile de viata ce contrazic pretinsa majoritate europeana. Este clar ca doua perceptii complet diferite se ciocnesc aici. Pentru noi, europenii conservatori, tratatele actuale ale UE, precum si suveranitatea statelor noastre si a democratiilor nationale, sunt masura tuturor lucrurilor."
Raffaele Fitto, copresedinte ale grupului ECR, a adaugat:
"Din punctul nostru de vedere conservator national, putem spune: pentru noi, instantele nationale, si nu Bruxelles-ul, au ultimul cuvant cu privire la chestiunile care privesc inima democratiilor noastre nationale."
Raspunzand, de asemenea, recentelor cereri ale liderului grupului Renew Europe, Dacian Ciolos, conform caruia Comisia Euopeana trebuie sa plateasca bani pentru planul de redresare doar "maghiarilor cinstiti si merituosi", prof. Legutko a spus :
"Domnul Ciolos isi aroga libertati de a imparti europenii in buni sau rai si de a acuza guvernele conservatoare alese democratic de intentii criminale. Credem ca decizia finala cu privire la care guverne merita sau nu increderea cetatenilor ar trebui sa apartina in continuare cetatenilor insisi. "
"Santajul impotriva Ungariei, in cazul de fata, incalca Tratatele UE si intelegerea agreata de toate tarile cu privire la planul de redresare si rezilienta. Pentru motive politice meschine, Comisia Europeana si grupul Renew Europe, condus de Dacian Ciolos, submineaza coeziunea Uniunii Europene cu efecte vadit negative pe viitor", a spus Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD si membru al grupului ECR.
Comunicatul grupului ECR poate fi accesat la adresa: https://ecrgroup.eu/.../ecr_group_co_chairs_legutko_fitto...

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.