Reteaua Corect

TEATRU POLITIC PENTRU PROȘTI

Scris de newsreporter in 09 februarie 2022 la 09:58, in Politics. 409 vizualizari Intra in discutie Taguriciolos, George Simion, românia, USR shortlinkhttp://crct.ro/nz80

Marea problemă ce frământa cetățenii României ieri, dar mai ales neliniștea protagoniștii/beneficiarii acțiunii de „buzunărire” a românilor prin umflarea prețului la energie, era votarea moțiunii USR contra lui Popescu de la Energie, eveniment ce-ar fi putut devoala vinovații pentru scumpirile în lanț, pornind de la gaz. Deci, „regizorii” jocului politic românesc trebuiau să vină cu o soluție ingurgitabilă public, prin care discuțiile parlamentare despre Popescu să fie aruncate în derizoriu sau să nu mai aibă loc, că nu degeaba Popescu este protejat de camarila din jurul lui Iohannis …

Sceneta cu demisia lui Cioloș se jucase la matineu, a avut rolul să decredibilizeze în plus demersul USR pe energie, deci cum s-ar fi putut continua „Teatrul politic pentru proști”? Simplu. S-a apelat la VINOVATUL DE SERVICIU din politica noastră, George Simion, care-a scos ușor și rapid din repertoriul său vast o acțiune menită să rezolve problema tuturor, a jucat-o clar și eficient și a rezolvat cazul: dezbaterile amânate și subiectul dureros al prețurilor acoperit de huiduieli sau aplauze, un Popescu demn, anti-rus și victimizat, și-un Simion glorificat de-ai săi, făcând și turul teleziviunilor, ca un bonus acordat pentru prestație. „Curat-murdar coane Fănică!”, au exclamat în cor cei ce s-au prins, sau „Merge Bre!”, după cum și-or fi zis ușurați liderii puterii, ce-au lipsit în mod calculat de la tribună.

La Moscova „Teatrul politic pentru proști” s-a pus în scenă cu o piesă destinată succesului de casă al lui Macron, chinuit de opoziția majorității francezilor pentru realegerea sa. Acolo s-a decis între Putin și francez că … nu s-a decis nimic, dar cei doi lideri au fost din nou glorificați de către orchestrele mediatice autohtone, pregătite dinainte să le cânte imnuri de apreciere a măiestriei lor politice. La drept vorbind, interlocutorul potrivit pentru Putin spre a discuta problema Ucraina este chiar Macron, din poziția sa de om de casă al familiei Rothschild, familie ce-a cumpărat datoria suverană a Ucrainei în 2017 și și-a dobândit astfel dreptul de a negocia viitorul țării vecine nouă. La Washington între timp, Biden și Scholz s-au mulțumit să pună în scenă o întâlnire prăfuită, unde nici nu avea ce să se decidă. SUA au transferat vizibil în ultima lună frâiele negocierii conflictului ucrainean către Rusia, noul „partener de război rece televizat”, iar Germania este preocupată momentan strict de comerțul cu China, gazul din Rusia, emergența europeană a Franței, subiectul cooperării transatlantice cu americanii putând fi amânat fără probleme. Dar era necesar pentru credibilitatea politicii mondiale ca o piesă din caravana „Teatrului politic pentru proști” să se joace și la Washington, nu-i așa?!

CSF? NCSF! (Ce să faci? N-ai ce să faci!) Și nu mai e nimic de făcut tocmai pentru că nivelul intelectual și responsabilitatea politicienilor și votanților (la pachet!) a scăzut atât de mult, iar problemele personale și șantajabilitatea liderilor mondiali și locali au atins demult cota de avarie, încât singura soluție de moment, ce amână implozia mondială, au rămas aceste scenete din ciclul „Teatrului politic pentru proști”, ce se joacă azi prin mai toate capitalele lumii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.