Reteaua Corect
Tesu Solomovici

Tarul Putin si regele Netanyahu

Scris de Tesu Solomovici in 27 iunie 2012 la 11:40, in Politics. 27 vizualizari Intra in discutie Tagurinetanyahu, Putin, regele Netanyahu, tarul putin shortlinkhttp://crct.ro/nhGC

Presedintele Rusiei Vladimir Putin a sosit in Orientul Mijlociu fluturand o ramura de maslin. El viseaza la ce n-au reusit pana acum cativa presedinti americani si multi sefi de state europeni, numerosi Laureati ai Premiului Nobel, sute de diplomati, mii de ore de tratative esuate, cateva razboaie si zeci de mii de rachete si bombe, adica sa faca pace intre israelieni si palestinieni. Aparent, motivul vizitei a fost inaugurarea in orasul israelian Netania a unui monument intru slava eroismului rus in zdrobirea fiarei hitleriste.

Peste un million de evrei rusi care traiesc astazi in Israel l-au primit cu flori si urale. Premierul israelian Beniamin Netanyahu l-a primit cu un suras, care poate sa insemne mult. Rusia e o mare putere, dispune de un veto in Consiliul de Securitate, si arsenalul militar rusesc este aproape singurul izvor de aprovizionare cu armament al lumii arabe, in special al Siriei. In plus, Rusia poate sa joace un rol esential in dezamorsarea pericolului bombei atomice iraniene. Intalnirile lui Putin cu Netanyahu si presedintele Israelului Shimon Peres au fost agreabile, o fi fost candva Putin agent KGB, acum insa e un perfect gentleman, engleza sa e super, manierele – asisderea. Netanyahu a vrut sa-i onoreze vizita si i-a inmanat un mesaj iesit din comun, cu rugamintea sa-l predea presedintelui palestinian Mahmoud Abbas (Abu Mazen). Netanyahu i-a transmis lui Abu Mazen ca e gata sa se intalneasca si sa poarte tratative oricand si in orice loc. Daca Abu Mazen nu vrea sa vina la Ierusalim, vine el la Ramallah. Shimon Peres l-a asigurat pe presedintele Rusiei ca in Israel exista un consensus national privind existenta a doua state independente, si in buna vecinatate: Israel si Palestina. ,,Atunci ce impiedica ca acest consensus sa devina o realitate?” a intrebat Putin. Presedintele rus a vizitat antica strada subterana de sub Cetatea Sfanta a Ierusalimului si Sfantul Mormant. A aprins lumanari si a primit ca dar din partea preotilor lacasului sfant o pretioasa icoana de argint.

Putin si-a inceput vizita in teritoriile palestiniene la Betleem, la Biserica Nativitatii. Sosirea la Ramallah s-a transformat intr-o uriasa sarbatoare palestiniana. Peste tot fluturau steagurile rusesti si sute de mii de palestinieni din toate orasele si satele Cisiordaniei s-au inghesuit sa-l vada si sa-l ovationeze pe Tarul rus. O strada din Ramallah si o strada din Betleem poarta de-acum numele lui Putin. Inaltul oaspete a tinut sa depuna o coroana la mormantul lui Yasser Arafat. Vechi prieteni! Presedintele rus si presedintele palestinian Abbas au facut putina politica, prilej sa se aminteasca de continuarea constructiilor in coloniile evreiesti din Cisiordania care nu servesc cauzei pacii. Putin a zis ceva si despre ,,politica pasilor marunti” care nu duc nicaieri.  De la Ramallah, Putin a zburat la Amman sa se intalneasca cu regele Abdullah al II-lea. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.