Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Tara marilor disparitii

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 18 iulie 2011 la 13:56, in Politics. 266 vizualizari 1 comentariu Taguridisparitii, documente, focoase, tara shortlinkhttp://crct.ro/ng8t

Dispar focoase. De racheta. Sau chiar rachete. Inca e neclar. Simultan cu disparitia de motorina. Intr-o relatie cat se poate de stranie. Dar dispar si documente secrete. Clasificate ca atare. Chiar din domeniul cercetarii nucleare. Si in ambele situatii intamplate sau aflate in ultimele zile, autoritatile dau dovada de o confuzie teribila. In tara marilor disparitii, incepand de la flota si terminand cu ceea ce s-a intamplat acum, nimeni nu raspunde.

Povestea celor 75 de documente clasificate din domeniul cercetarii nucleare, care au fost declarate iremediabil pierdute, este si mai halucinanta decat cea a disparitiei a zeci de rachete sau focoase. Dar se va vedea, ambele istorii au un numitor comun. Debandada. Dezorganizarea prin frecvente reorganizari facuta fara cap. Si evident hotia. Hotia institutionalizata in combinatie cu mica hotie a unor indivizi pusi pe capatuiala. Ambele situatii demonstreaza ca statul trece printr-o disolutie. O dovada fiind si balbaiala autoritatilor care cerceteaza respectivele cazuri. Si, in ambele situatii, secretomania acelorasi autoritati ne arata ca ele sunt cu musca pe caciula. Si ca incearca sa ascunda adevarul opiniei publice.

O stire bomba trece aparent neobservata pana la ora la care redactez acest comentariu. Nu am vazut vreo dezbatere pe nicio televiziune. Macar pe acele televiziuni care continua sa cerceteze scandalosul caz al disparitiei focoaselor ori rachetelor. Cele 75 de documente clasificate din domeniul cercetarii nucleare nu se stie cum au disparut. Ele sunt declarate iremediabil pierdute de catre Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare. Seful structurii de securitate - o denumire mostenita din comunism - este un anume domn Marin Ciocanescu. El este director adjunct de securitate nucleara. Acesta a declarat ca disparitia respectivelor documente nu prejudiciaza securitatea nationala. Pai daca nu exista niciun prejudiciu, atunci de ce erau ele clasificate ca secrete? Si daca nu erau secrete si nu reprezinta niciun prejudiciu pentru siguranta nationala, ce cauta Serviciul Roman de Informatii sa afecteze cazul? De ce nu-si vad oamenii de treaba? Ca sa ne dovedeasca faptul ca documentele clasificate de fapt nu aveau, vezi Doamne, nicio importanta, se propune declasificarea lor. Pai daca tot sunt “iremediabil pierdute”, ce importanta mai are declasificarea? Are. Pentru ca daca bagatelizezi acest eveniment, daca il duci in derizoriu, atunci gravitatea lui dispare. Iar persoanele si institutiile care trebuie sa raspunda nu mai raspund. Atentie, este vorba de propuneri de inventii din domeniul nuclear si de documente care au costat statul roman zeci, poate sute de milioane de dolari.

Intre acest caz al disparitiei celor 75 de documente clasificate si cel al focoaselor ori rachetelor disparute, cea mai perfida legatura este cea a spalatului pe maini. A impingerii in derizoriu in scopul ascunderii adevarului. Astazi s-a aflat ca mecanicul de locomotiva, sub ochii jandarmilor si chiar sub obiectivul unui aparat de filmat al acestora, fura motorina de la stat pentru a o vinde in folos personal unor terti. Nu cantitati mari. Doar zeci de litri. Un ciubuc. Facut probabil zilnic. Numai ca el conducea o garnitura care transporta armament. Si, ah, in legatura cu armamentul, alta traznaie. Producatorul ROMARM, regie de stat, nu vinde direct rachetele, focoasele sau ce o fi vandut. Ci printr-un intermediar. Un client bogat.

Pe orice pui lupa in Romania acestor ani, te ia cu frig. 

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.