Reteaua Corect

Tăriceanu: Susțin necondiționat suspendarea președintelui

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că susţine necondiţionat suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a anunţat că a plecat în concediu şi şi-a delegat atribuţiile, scrie România Liberă.

"Refuzul preşedintelui poate să fie trecut în registrul gesturilor politice care ar putea să îi aducă anumite posturi. Deciziile CCR sunt obligatorii. Dacă una din instituţiile importante ale statului, Preşedintele, nu respectă deciziil CCR, atunci să ştiţi că refuzi până jos, până la ultimul cetăţean. (…) Nu avem decât măsura extremă a suspendării, şi am spus că această măsură trebuie foarte bine întărită, pentru că e aproape sigur că poate unele dintre problemele cu care suntem confruntaţi, dar poate să creeze şi numeroase alte probleme. Ceea ce pot să vă spun este că voi susţine necondiţionat o decizie a coaliţiei de a demara procedura de suspendare (a preşedintelui – n.r.), având în vedere că au grijă de unul dintre cei doi parteneri, unul dintre cei doi piloni pe care se situează coaliţia de guvernare. (…) Eu nu voi accepta niciodată ca drepturile şi libertăţile indviduale ale cetăţenilor să fie încălcate. Nu voi accepta să facem a astfel de derogări de la statul de drept şi, ca atare, sigur, repet, dacă o astfel de decizie vom considera că trebuie luată, trebuie să mergem înainte", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

El a mai explicat că a plecat în concediu şi şi-a delegat atribuţiile deoarece sesiunea extraordinară era programată să dureze o săptămână, nu două, şi a discutat cu Liviu Dragnea despre suspendare săptămâna trecută.

“În cadrul Coaliţiei, noi am hotărât iniţial să facem o sesiune extraordinară de o săptămână, după terminarea sesiunii ordinare. Ca atare, la sfârşitul acelei săptămâni, adică sâmbătă, mi-am programt să plec într-un scurt concediu de patru zile în străinătate, nimic altceva. Între timp s-au hotărât acele două săptămâni de sesiune extraordinară, şi aceasta a fost motivul (…) pentru care am semnat delegarea atribuţiilor de preşedinte al Senatului către colegul meu, vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu. Asta este situaţia şi cred că, dacă cineva are de comentat sau de interpretat, eu nu pot să mă opun niciunuei speculaţii, dar la câte ştiri false şi distorsiuni am văzut în ultima perioadă, îmi dau seama că şi asta face parte din aceeaşi categorie. În legătură cu acţiunile care trebuie derulate în săptămâna care urmează (…) am stat de vorbă cred că preţ de două ore şi am analizat ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă şi ceea ce avem de făcut şi în continuare”, a susţinut Tăriceanu.

Întrebat dacă în coaliţie sunt tensiuni, liderul ALDE a replicat: "Şi într-o căsătorie mai pot să apară probleme, darămite într-o coaliţie. Eu şi colegii mri am apreciat că noi avem câteva lucruri importante de făcut. Unii dintre colegi sunt preocupaţi la nivel local, cum e şi firesc (…), dar aceste lucruri sau altele nu pot  să depăşească ca importanţă acţiunile importate, decisive pe care le-am hotărât împreună de mantelare a acestui stat paralel, de revenire la normalitate, realizarea independeţei justiţiei, redarea funcţiilor esenţiale ale statului. Şi până la urmă trebuie să înţelegem că decziile într-un stat trebuie luate de instituţiile legitime care sunt votate de cetăţeni, şi nu de persoane sau instituţii care intervin în decizia politică. (…) Am hotărât să mergem înainte şi vom merge înainte. După cum s-a văzut, momentele decisive – votarea legilor justiţiei, votarea Codurilor penale – au găsit coaliţia într-o solidaritate foarte bună, ireproşabilă. Aceasta este dovada în care şi unii, şi alţii, înţelegem colaborarea".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că din punctul său de vedere suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie să fie o opţiune serioasă. Dragnea a spus că luni ar urma să se ia o decizie, mai notează România Liberă.

1.

Piticul bun, piticul rău și Klaus Iohannis

Publicat in 04 iulie 2018 la 09:33

Asistăm la o mare dispută. Care, din când în când, devine isterică. Și, în orice caz, e dramatică. Pentru că tema este nici mai mult nici mai puțin decât suspendarea și demiterea președintelui României. Disputa este generată de duplicitate. Iar duplicitatea este consecința existenței a doi pitici. Unul rău și altul bun.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.