Reteaua Corect

Tăriceanu, prima reacţie politică, după publicarea rapoartelor GRECO

Scris de newsreporter in 09 iulie 2019 la 11:55, in Politics. 112 vizualizari Intra in discutie Tagurigreco, politic, protocoale, raport, reactie, tariceanu shortlinkhttp://crct.ro/nuGH

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat, marţi, după publicarea rapoartelor GRECO, precizând că experţii Grupului Statelor contra Corupţiei (GRECO) nu au avut nimic de comentat însă despre dezvăluirile din ultimii ani privind protocoalele sau dosarele făcute la comandă, scrie Mediafax.

"Raportul GRECO privind România a fost publicat pe http://www.just.ro/ sau, mai bine zis, părerea unor experţi străini despre justiţia din România a fost publicată. Aceiaşi experţi care nu au avut nimic de comentat despre dezvăluirile din ultimii ani (vezi protocoalele secrete, dosare făcute la comandă, sentinţe venite din pădurile patriei, secţii ilegale de investigarea magistraţilor, etc)", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

 

 

 

Preşedintele ALDE a ataşat mesajului o postare a preşedintelui Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, pentru comparaţie. În postarea respectivă, Dana Gîrbovan precizează că e inadmisibilă maniera în care cei şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au boicotat ultimele patru şedinţe, se folosesc de raportul GRECO pentru a bloca aplicarea unei legi în vigoare şi transmite că niciun stat nu a implementat încă toate recomandările GRECO, deşi evaluările au fost lansate în urmă cu mai bine de 6 ani.

"Analiza rapoartelor GRECO relevă şi diversitatea foarte mare a sistemelor judiciare din statele UE şi de ce nu este posibilă aplicarea unor soluţii unice peste tot. Ca atare, a pretinde agresiv şi a bate cu pumnul în masă pentru a implementa imediat şi fără discuţie nişte recomandări GRECO relevă o necunoaştere crasă a modului în care aceste instituţii funcţionează în raport cu statele membre", susţinea la acea vreme Dana Gîrbovan.

Ministerul Justiţiei a publicat, marţi, cele două rapoarte GRECO la adresa României.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Sursa: Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.