Reteaua Corect
Stelian Tanase

Tăriceanu joacă la cacealma

Scris de Stelian Tanase in 13 august 2019 la 11:16, in Politics. 43 vizualizari Intra in discutie Tagurialde, cacealma, dancila, ponta, prezidentiale, tariceanu shortlinkhttp://crct.ro/nuQw

Doi ani jumatate Călin Popescu Tariceanu liderul ALDE i-a suflat in fund lui Dragnea. Nu pe gratis firește, a primit in schimb postul baban de președinte al Senatului. Al doilea om in statul romăn. Poate că pe liderul ALDE l-a amuzat postura de second-hand, dar la 25 mai a încasat-o rău.Electoratul nu a înțeles de ce Tariceanu a repetat ca un papagal tot ce a spus Dragnea. A ținut-o cu statul paralel, cu protocoalele, a atacat UE repetat, etc. i-a aparat pe infractori… Pentru electorat Dragnea e originalul, Tăriceanu doar copia. Lumea a votat, atit cît a votat, originalul. ALDE a luat sub 5% pentru ca nu s-a făcut vizibil, nu a avut vocea lui, a fost o copie palida a PSD.

Da, dar Tăriceanu ambiționeaza pe contrasens, cu obstinație chiar, să fie presedinte al României din nov 2019. Cum să faca așa, cind partidul lui abia mai răsuflă? Aportul lui de voturi in Coalitie este practic nul. Cu 4 % nu poti emite pretentii in fața PSD care au luat 22,5%. Ce face Tăriceanu seamăna mai curind cu un șantaj, cu un acces de nebunie fără legătura cu realitatea. Ce zice el este simplu – dacă nu mă desemnați pe mine candidat la presedintie îmi iau jucăriile și plec. OK, dar Tariceanu nu are jucării. Asta se numește cacealma. Nu are in mînă un care de ași ci o biată quinta spartă… E alde 3adevărat că PSD a cazut de la 46% – scor obtinut in 2016 la alegerile parlamentare – la numai 2,5% – jumate – in 2029. Dar asta nu justifică pretențiile ALDE, doar incurca jocurile. Ambiția lui Tăriceanu prevaleaza dar această ambiție va ingropa partidul ALDE: Dacă nu reuseste să convinga PSD-ul să renunțe la candidatura lui VVDancilă, atunci cariera lui de primadonă, de personaj politic de prima linie se încheie.

Indat ce ALDE ar trece in opoziție, dispase ca apa în nisip. ALDE este un partid ad-hoc, clientelar, fără bază proprie. A intrat in Parlament in 2016 cu multe voturi furnizate de PSD. Daca se retrage acum din Coalitie rămine fără voturi la anul. Altfel spus – nu intră in viitorul Parlament. Clientela de partid trăiește atît timp cit Tăriceanu stă lipit de PSD – la putere. Dacă pleacă și PSD nu mai furnizează funcții, ALDE moare. Or, functiile vor fi retrase îndată ce Taricenau scoate din buzunar declarația sa de independență. Că se intimplă înainte alde 6da alegerile prezidențiale sau in 2020 este același lucru.

Ce are de făcut Tariceanu în situatia asta de deadlock? Kto kogo!? Nimic în mod special atit timp cit nu renunță la candidatura la președinție. Și cred că nu va renunta chiar dacă va fi susținut în aventură numai de minusculul ALDE. Cotroceniul il obsedează pe Tăriceanu dar si-a calculat prost pasii. Ii rămine practic doar jocul la cacealma. Liderul ALDE a sărit asupra lui VVDăncilă cu ultimatumuri, cu cereri de restructurare a guvernului, cu primirea lui Ponta in guvern etc. Niciuna din aceste cereri nu este reală. Este o scamatorie și o cacealma. Daca avea asigurată candidatura pentru Cotroceni, nu mai cerea nimic PSD-ului și nici lui VVDăncilă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.