Reteaua Corect

Tăriceanu, despre rechemarea lui Maior: Meleşcanu a plimbat scrisoarea Comisiei externe prin MAE

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este clar că „nişte rotiţe nu funcţionează” în MAE, în condiţiile în care ministrul Teodor Meleşcanu nu a luat o decizie privind rechemarea ambasadorului României în SUA George Maior, deşi există o solicitare a Comisie de politică externă a Senatului, scrie Mediafax.

„E clar că nişte rotiţe nu funcţionează cum ar trebui. Domnul Meleşcanu mi-a dat o explicaţie care nu mi-a plăcut. După audierea lui Maior la Comisia de politică externă, Comisia a făcut o scrisoare în care dădea recomandare să fie rechemat, având în vedere chestiunile de ordin politic, nerealizările lui Maior. Plus ceea ce e un lucru foarte grav, ce a ieşit la suprafaţă, postura lui ca director SRI în care a făcut protocoalele secrete. Domnul Meleşcanu a plimbat scrisoarea pe la minister şi a dat-o unei Comisii de disciplină şi etică. I-am spus că acolo la comisie trebuie să constaţi alte lucruri, că a venit beat la volan, dar aici nu discutăm de o problemă de ordin administrativ. E o problemă mai gravă, politică. Un astfel de om nu poate reprezenta o ţară. Mai ales că Trump se confruntă cu fenomenul deep state. Ok şi. Şi? L-am rugat. Eu cu ministrul Meleşcanu avem o relaţie colegială. I-am spus punctul meu de vedere. Până la urmă dumnealui e responsabil de acest domeniu. Probabil că nu a atins un calendar, un termen limită”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară, la TVR 1.

 

Liderul ALDE a adăugat că ministrul de Externe este şeful administrativ al lui George Maior, însă nu şi politic.

„Administrativ (Meleşcanu este şeful lui – n.r.), dar nu politic. Are bugetul aprobat de minister. Prin ceea ce a făcut Maior, el a făcut un extrem de mare deserviciu României şi românilor”, a completat Tăriceanu.

El a mai spus că George Maior a monopolizat relaţia cu Statele Unite, fiind un „atom la comandă cu Cotroceni”.

„Maior a monopolizat relaţia cu SUA, ocupându-se de două componente, partea de apărare şi partea de servicii. Există relaţie bună intre serviciile americane şi române, dar între două ţări nu există numai această relaţi apolitică pe perioada lui Maior, care este zero. El este un atom la comandă cu Cotroceni, a servit mingea la fileu şi în rest a furnizat acele informaţii în America în baza cărora să se formeze imaginea că este coruptă şi în al doilea rând coruptă. Ce ambasador este ăsta?”, a precizat liderul ALDE.

Pe 17 septembrie 2018, Comisia de politică externă a Senatului a stabilit trimiterea unei scrisori ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a analiza oportunitatea rechemării lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.