Reteaua Corect

Tăriceanu dă speranțe în problema gazelor românești de la Marea Neagră

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat luni seară, în cadrul unei intervenții la România TV, semnale că a “recepționat” mesajul despre problema petrolului si gazelor offshore din Marea Neagră, pe care țara noastră este la un pas să le cedeze pentru totdeauna pe mai nimic unor companii străine, scrie pe Facebook avocatul Dan Chitic, cel care a semnalat de altfel opiniei publice această situație.

„Tăriceanu a “recepționat” mesajul despre problema petrolului si gazelor offshore din Marea Neagră: “trebuie sa fie o situație win-win, nu se poate ca statul sa nu câștige nimic...”
Se pare ca am reușit să mișcăm ceva... se pare că PL408/2017 nu va mai trece de Camera Deputatilor in forma propusă de guvernul Tudose și adoptată de Senat.
Dacă vocea noastră, a unor cetățeni obișnuiți, reușește sa schimbe o lege pentru care au făcut “lobby” niște ambasadori și câteva mega-corporații precum ExxonMobil și OMV ar fi o dovadă că, totuși, trăim intr-o democrație...
Ar fi o victorie imensă! O victorie a noastră, a tuturor!
Să sperăm! Încă să mai sperăm!”, a scris Dan Chitic pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că avocatul Dan Chitic a avertizat recent că un proiect de lege, care deja a trecut în liniște și fără probleme de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, riscă să să lase România fără uriașele zăcăminte de gaze naturale de la Marea Neagră, pe care le-ar putea ceda pur și simplu pe mai nimic companiilor ExxonMobil, OMV și LukOil. 

Mai multe pe această temă puteți citi AICI.

1.

O mega-hoție greu de măsurat

Publicat in 12 martie 2018 la 12:47

Acest editorial este despre cea mai mare hoție din întreaga istorie a României. Și totodată despre cel mai grav atentat la siguranța națională. Totul se pune la cale și se săvârșește sub ochii noștri. Și, firește, sub ochii autorităților politice, administrative, judiridice și morale din această societate. Jaful este estimat la 1500 de miliarde de euro.

2.

Dan Chitic îi oferă lui Dragnea soluția privind resursele din Marea Neagră

Publicat in 10 martie 2018 la 17:21

Avocatul Dan Chitic, care a tras zilele trecute un puternic semnal de alarmă cu privire la situația resurselor românești de gaze naturale de la Marea Neagră, a comentat sâmbătă afirmațiile făcute la Congres de președintele PSD, Liviu Dragnea pe această temă, el oferindu-i acestuia inclusiv o soluție cât se poate de simplă: ”să retragă din Parlament proiectul de lege PL408/2017!”

3.

Corupția invizibilă

Publicat in 07 martie 2018 la 13:05

Mă gândesc cu groază, punându-mă în situația ambasadorului Statelor Unite la București, Hans Klemm, cum ar sta lucrurile dacă ar fi schimbați șefii marilor parchete cu persoane nedispuse să bată din călcâie, să se ploconească și să servească alte interese decât interesul național. Iar în cele ce urmează voi utiliza trei exemple, pentru a fi cât mai explicit. De la escrocheriile Bechtel și Microsoft, la mega-escrocheria preconizată cu uriașul zăcământ de gaze naturale, care urmează să fie exploatat din platforma continentală a Mării Negre.

4.

Cine va supraveghea exploatarea celor 200 mld. mc de gaz din Marea Neagră

Publicat in 05 martie 2018 la 10:55

Exploatarea celor 200 mld. mc de gaz din Marea Neagră va fi supravegheată de un şef serviciu de la Conversmin, un pensionar MAI şi soţul consilierei primarului Bucureştiului, Gabriela Firea, scrie Ziarul Financiar.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.