Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Tăriceanu comandă muzica la București

Vom avea din două în două luni cercetări de piață CURS în București. Privind intențiile de vot la prezidențiale. Primul sondaj de acest fel a fost dat publicității. Și ce vedem? Președintele Klaus Iohannis este cu aproape o treime în urma lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE este la mare distanță pe primul loc. Ceea ce înseamnă că, în București, Tăriceanu comandă muzica. Muzica electorală.

Bucureștiul dă întotdeauna tonul în alegeri. Se va întâmpla și de acestă dată. Este cel mai mare bazin electoral al României. Cel mai divers. Cel mai bogat. Cel mai bine informat. Și, în același timp, cel mai cosmopolit. A mai dispărut un mit. Cel generat de puternicele demonstrații care au avut loc aici în ultimi doi ani. Aceste demonstrații ar fi putut sugera faptul că bucureștenii se plasează de partea frontului anti-PSD. Iată că lucrurile nu stau așa. Pentru că Tăriceanu și ALDE fac parte din frontul PSD. Un alt mit spulberat este cel al așa-zisei lupte anticorupție. Călin Popescu Tăriceanu, la momentul acestui sondaj, care se va repeta din două în două luni, este literalmente cu DNA-ul pe cap. Iar dacă bucureștenii sunt de partea acestuia, înseamnă că ei au simțit că asistă la o nouă scamatorie de mari proporții pusă la cale de unii reprezentanți ai respectivei instituții.

Dar această cercetare de piață dată publicității azi ne mai spune ceva extrem de important. Și anume că pariciparea la competiția politică a lui Dacian Cioloș se dovedește a fi o operațiune mortală pentru Klaus Iohannis. Dacă ne uităm la procentele obținute, vom observa că, în absența lui Cioloș, Klaus Iohannis ar ajunge la un procent foarte apropiat de cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. Acum este la 20%. Dacă se menține la acest scor sau dacă mai scade, nu are niciun rost să mai participe la alegeri. Pentru că nu poate câștiga. Prin urmare, e silit să lupte pe două fronturi. Pe frontul Stâng, cu Tăriceanu. Pe frontul din tabăra anti-PSD, cu Cioloș.

În fine, strict aritmetic, rezultă că, dacă PSD și ALDE ar avea un singur candidat, ar câștiga cu certitudine și, probabil, din primul tur. Numai că artimetica nu se potrivește cu politica. PSD nu-și poate permite să meargă la prezidențiale fără un candidat. Așa că probabil situația va fi tranșată într-un al doilea tur.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.