Reteaua Corect

Tăriceanu afirmă că îl poate întrece pe Iohannis

Libertatea a publicat un interviu cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în care acesta afirmă între altele că nu se teme de lupta cu Iohannis și că se „înhamă la muncă, nu la remorca sondajelor.”

Un recent sondaj IMAS, realizat la sfârșitul lunii martie, arată că președintele Iohannis se menține pe primul loc în clasamentul intenției de vot la prezidențialele din toamnă, cu peste 44 la sută din preferințe. Pe locul doi se află Călin Popescu Tăriceanu, cu 18 la sută din preferințe. Președintele ALDE spune că nu se sperie de distanța față de Klaus Iohannis în topul preferințelor pentru prezidențiale: „Orice munte se escaladează pornind de la bază”. Șeful Senatului adaugă că urgența României este „împăcarea dintre români” și că partidul pe care îl conduce este „singura speranță a liberalismului autentic”. Despre PNL, Tăriceanu afirmă că „visează să fie scos din băltoaca electorală de ziariști reșapați”, aluzie la candidatura lui Rareș Bogdan la europarlamentare.

 Coaliția PSD-ALDE a anunțat că va lua o decizie privind candidatul la prezidențiale după alegerile pentru Parlamentul European, de pe 26 mai. Klaus Iohannis și C.P. Tăriceanu, la Cotroceni, la consultările pentru desemnarea premierului, în noiembrie 2015

– Cum comentați rezultatele unui recent sondaj IMAS, care vă plasează pe locul al doilea, dar la distanță de peste 20 de procente de Klaus Iohannis, în privința intenției de vot la alegerile prezidențiale?

– Bănuiesc că vă referiți la sondajul IMAS, despre care presa a relatat că a fost difuzat public în două forme diferite, în interval de o oră, cu diferențe în rezultate de vreo 8%. De unde aș putea trage concluzia că institutele de sondare de la noi s-au emancipat, servesc doi clienți cu aceeași cercetare. Dincolo de asta, un politician se uită pe sondaje – în măsura în care are încredere în ele – și e firesc să cunoască doleanțele publicului pentru acțiunile sale următoare, pentru parțiale ajustări. Dar numai parțial.

– Adică nu luați în serios sondajele?

– Când ai idei bine definite în cap, când știi ce ai de făcut, ce e bine pentru oameni, nu te poți așeza la remorca sondajelor, ci te înhami la muncă, pur și simplu. Dacă Winston Churchill s-ar fi uitat la sondaje, ar fi promis poporului, în loc de sânge, sudoare și lacrimi – I cant offer you than blood, sweat and tears -, chestii precum bere ieftină, transport gratuit și garanția că nemții vor sta în banca lor. „Dacă ai în cap doar să fii bine primit de public, mai bine te apuci de comerț «door to door»”

– În oricare variantă publicată de IMAS, vă despart multe procente față de primul clasat.

– Nu mă sperie distanța față de Klaus Iohannis, orice munte se escaladează pornind de la bază. Și noi vrem să înfigem steagul în vârf. „Șeful PNL se compară cu Brătianu? Poate cu Brătianu-Cartof”

– Pe ce vă bazați când afirmați că singurul partid liberal din România este ALDE?

– Poate mai corect ar fi să spunem că ALDE e singura speranță a liberalismului autentic din România, pentru că liberali se revendică mulți. Știți cum se spunea despre noi, de câte ori se adună două partide liberale, rezultă trei. „Din punct de vedere ideologic suntem singurul partid liberal, pentru că foștii noștri colegi de la PNL s-au lăsat împinși în PPE – Partidul Popular European”

– Vreo șansă pentru reunificarea liberalilor?

– Cred în reunificarea liberalilor și acest lucru poate fi făcut doar sub sigla noastră.  Dacă aș fi ironic, aș spune că trebuie refăcută de la zero „munca” actualului președinte Iohannis, care promitea în  campanie nu doar un unic mare partid de dreapta, ci și două guvernări succesive în mandatele sale. Cinci ani mai târziu, „marele partid de dreapta” încă face tușa și visează să fie scos din băltoaca electorală de ziariști reșapați. Noroc că au în frunte „cel mai adevărat liberal de la Brătianu încoace”, cum am auzit că e prezentat al lor lider prin teritoriu. Dar, la urma-urmei, și Brătianu-Cartof purta acest nume sonor, poate la el s-o fi făcut referire. Ion I. Brătianu, de meserie depanator TV, a candidat la postul de primar al Capitalei în anii ’90 „Răzbat de peste tot valuri de ură”

 

 

Citeşte întreaga ştire:INTERVIU EXCLUSIV | Călin Popescu Tăriceanu nu se teme de lupta cu Iohannis: „Mă înham la muncă, nu la remorca sondajelor!”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.