Reteaua Corect

Sute de mercenari ruși au mers în Venezuela pentru a-l apăra pe Maduro

Contractori militari privați care efectuează misiuni secrete pentru Rusia au zburat în Venezuela săptămâna trecută pentru a întări securitatea președintelui Nicolas Maduro, care se confruntă cu proteste din partea opoziției sprijinite de Statele Unite, au declarat două surse Reuters, potrivit HotNews.ro.

O a treia sursă apropiată mercenarilor ruși a spus Reuters și că există un contingent al lor în Venezuela, dar nu a precizat când au venit și care este rolul lor. 

Moscova, care a ajutat guvernul socialist al lui Maduro cu miliarde de dolari, a promis săptămâna trecută că îl va sprijini după ce liderul opoziției, Juan Guaido s-a declarat președinte cu sprijinul Washingtonului. 

Yevgeny Shabayev, lider al unei grupării paramilitare, ”Cazacii”, cu legături cu contractori militari ruși, afirmă că a auzit că numărul contractorilor ruși din Venezuela ar fi de circa 400. 

Aceștia ar avea legătură cu așa numita grupare Wagner, al cărei membri, mai ales foști militari, au luptat clandestin în spirjinul forțelor rusești din Siria și Ucraina. Shabayev a spus că, din informațiile pe care le are de la o structură de securitate rusă, contingentul a zburat în Venezuela la începutul săptămânii trecute, o zi sau două înainte de startul protestelor opoziției. 

El afirmă că ei au mers cu două avioane charter până în capitala cubaneză Havana, de unde au mers cu curse comercaile până în Venezuela. 

Misiunea mercenarilor în Venezuela este să-l apere pe Maduro de orice încercare a simpatizanților opoziției din rândul propriului aparat de securitate de a-l aresta, potrivit lui Shabayev: ”Oamenii noștri sunt acolo pentru protecția lui”. 

Rusia a denunțat, joi, „ingerințele străine distructive” în Venezuela, avertizând că acesta poate fi drumul către „o baie de sânge”.

Rusia nu a reușit să blocheze reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind criza din Venezuela care a fost solicitată de SUA după ce președintele Donald Trump l-a recunoscut pe liderul Opoziției Juan Guaido drept președinte interimar și i-a cerut lui Nicolas Maduro să se retragă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.