Reteaua Corect

SURSE - Se joacă tare la PSD: ziua DECISIVĂ pentru o alianță cu Ponta și Tăriceanu

Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte joi, de la ora 11,00, la sediul central al partidului. Cartoful fierbinte al acestei ședințe este stabilirea politicii de alianțe în vedere alegerilor parlamentare, relatează Știripesurse.ro.

Constituirea alianțelor trebuie depuse în termen de 5 zile de la înfiinţarea Biroului Electoral Central, cel mai târziu la data de 15 septembrie. Practic, partidele mai au termen până săptămâna viitoare pentru a-și decide politica de alianțe, iar apoi se va merge separat.

La PSD, posibilii parteneri de alianțe sunt Pro România, ALDE și PP-USL. Atât Victor Ponta, cât și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat public că ar fi benefică o alianță cu PSD la alegerile parlamentare, asta pentru a maximiza șansele.

"Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al celor care gândesc strategic, ar trebui să ne unim eforturile şi să ne luptăm cu PNL. Nu ni le unim? Probabil că o să pierdem separat.”, spune Victor Ponta.

În schimb, Marcel Ciolacu și apropiații săi ar dori ca PSD să meargă pe cont propriu. Există mai multe calcule la PSD și față de actualii parlamentari doar 30% vor mai prinde un loc eligibil în viitoarea legislatură. De asemenea, există mulți doritori în PSD și aceștia fac presiuni pentru un loc eligibil.

Dacă PSD va merge în alianță cu Pro România, ALDE și PP-USL, procentele aduse de aceste partide nu se traduc în raport direct de unu la unu cu numărul de mandate. Astfel, PSD poate obține un scor mai mare decât ar obține individual, dar mai puține mandate.

Pe de altă parte, pentru Pro România, ALDE sau PP-USL această alianță ar îndepărta grija pragului electoral. Pro România depășește în toate sondajele pragul electoral de 5%, dar ALDE se află la limită, în timp ce PP-USL nu a mai candidat la alegeri naționale.

În cadrul ședinței Consiliul Național Politic al PSD se va lua decizia privind viitoarele alianțe, dar dacă se va ajunge la un acord, acesta trebuie parafat extrem de rapid, asta pentru că săptămâna viitoare, pe data de 15 septembrie, expiră termenul.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.