Reteaua Corect

SURSE Planul 'B' dacă pică guvernul Orban

Parlamentul se reunește de la ora 14.00 să acorde votul de învestitură guvernului PNL cu 16 ministere în frunte cu premierul Ludovic Orban. Fără voturi din PSD și Pro România, liberalii nu își pot trece guvernul prin Parlament. În afară de liberali, care se declară „optimiști” și spun că au voturile necesare, restul partidelor sunt mai rezervate. STIRIPESURSE.RO va prezintă variantele de lucru din Parlament în cazul în care nu se instalează azi echipa Ludovic Orban:

Dacă nu se atinge cvorumul de prezență, ședința o să fie reprogramată între cele două tururi ale prezidențialelor (variantă PNL) sau după al doilea tur al alegerilor (varianta Pro România)

Dacă se face cvorum de prezență și guvernul Ludovic Orban pică, se va merge fie pe aceeași propunere de premier și pentru a doua oară  sau pe o altă propunere de premier, un 'specialist' fiind altă variantă de care se vorbește în PNL. Liberalii spun că un eventual nou premier independent, dar fără să fie tehnocrat, e o variantă serioasă de luat în calcul în cazul în care nu trece de vot actualul guvern propus.

Un guvern de uniune națională în care să intre cu miniștri toate partidele, ca soluție pentru o majoritate lejeră până la următoarele alegeri, este o altă variantă avansată în special de Pro România dacă pică guvernul Ludovic Orban.

USR va cere alegeri anticipate în cazul unui eșec în Parlament al guvernului PNL: ei consideră că nici acum nu este o majoritate 'curată' pentru guvernare și că singura soluție este întoarcerea la votul popular pentru un nou Parlament. USR se gândește să nu mai voteze și al doilea guvern cu care vine PNL tocmai pentru a forța anticipatele.

La PSD depinde mult ce scor obțin la prezidențiale. Social-democrații spun că și-au revenit ușor în sondaje după europarlamentare și dacă se confirmă trendul la prezidențiale, nu exclud să acccepte anticipate. Dacă însă PSD nu este mulțumit de scorul său la Cotroceni, atunci s-ar putea ca parlamentarii să dea buluc să voteze a doua propunere de guvern dacă pică varianta Orban.

Aproape toate partidele cred că în cazul unui eșec în Parlament pentru echipa Orban se va intra într-o criză politică.

Articol preluat de pe Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.