Reteaua Corect

SURSE - Înțelegere între Crin Antonescu și Ludovic Orban

Un mare scandal a dominat în ultima perioadă, iar întrebarea care se afla pe buzele tuturor era: va fi lăsat Crin Antonescu să candideze la alegerile europarlamentare sau nu? Între timp, Ludovic Orban a găsit o soluție și a împușcat doi iepuri dintr-o lovitură, relatează Știripesurse.ro

Surse din conducerea PNL ne-au explicat că s-a ajuns la o înțelegere între Crin Antonescu și Ludovic Orban. Antonescu își va retrage candidatura, iar în locul său va prinde un loc eligibil soția sa, Adina Vălean, în prezent europarlamentar PNL.

Adina Vălean anunțase public că nu mai dorește să candideze, dar jocurile de culise din partid au făcut-o să se răzgândească. Aceasta va prinde unul dintre primele 5 locuri pe lista PNL, un loc considerat eligibil de către conducerea partidului.

Ludovic Orban avea nevoie să îndeplinească două condiții la alcătuirea listei: să nu-l lase pe Crin Antonescu să candideze, pentru că acesta ar fi reprezentat un pericol pentru scaunul său de președinte al PNL în viitor, iar a doua era să găsească o femeie cu o imagine bună pentru a-i oferi un loc eligibil pe listă.

Din partid își depusese candidatura Alina Gorghiu, fost președinte al PNL. Orban și Gorghiu sunt în relații extrem de reci, iar actualul lider al PNL nu ar fi agreat sub nicio formă o candidatură a senatorului.

Prin mișcarea de a-l convinge pe Crin Antonescu să se retragă și oferirea unui loc eligibil pentru soția acestuia, Adina Vălea, Orban a împușcat doi iepuri dintr-un foc și a scos din joc doi foști lideri ai partidului, care îi putea crea probleme, în cazul unui rezultat prost la europarlamentare.

Sursele noastre susțin că Ludovic Orban caută soluții pentru a-l scoate și pe Vasile Blaga de pe lista locurilor eligibile. Cu o mare influența asupra vechiului PDL, Vasile Blaga nu i-ar fi deloc comod lui Orban din postura de europarlamentar.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.