Reteaua Corect

Surse: E haos în Guvern! Greșeală după greșeală în ultimele zile

Scris de newsreporter in 20 Mai 2020 la 11:14, in Politics. 639 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, guvern, haos, temperatura shortlinkhttp://crct.ro/nw75

După cele trei zile de „vid legislativ”, pe care oamenii care conduc țara au încercat să le umple printr-un „bluff”, păcălind poporul că pot aplica sancțiuni pentru încălcarea stării de alertă în perioada 15-17 mai, ne așteptam ca măcar de luni, 18 mai, când Legea nr. 55/2020 a intrat în vigoare, totul să fie făcut cum trebuie, scrie bugetul.ro.

Dar, surpriză!, guvernanții s-au trezit cu noi probleme. Una dintre aceste vizează măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau în centrele comerciale.

Surse oficiale au precizat, pentru Bugetul.ro, că, în prezent, procedura se face complet greșit. Concret, ar trebui ca termometrul să fie omologat, pentru că sunt dispozitive care nu sunt omologate.

De asemenea, angajatul care măsoară temperatura, conform legii, ar trebui să aibă o anumită pregătire în acest sens.

Mai mult, Guvernul Orban ar fi trebuit să informeze corect cetățeanul. Conform surselor noastre, autoritățile trebuiau să le accentueze oamenilor că asta este procedura. Astfel, se evita scandalul apărut în spațiul public. 

Pe de altă parte, mai-marii instituțiilor care ar fi trebuit să vină în sprijinul cetățeanului evită să comunice ceva oficial, pentru a nu-l deranja pe ministru, care, la rândul său, nu vrea să iasă cu vreo declarație în contradictoriu cu premierul Ludovic Orban. Astfel, ajungem la un cerc vicios din care cetățeanul iese cel mai păgubit.

Uite amenda, nu-i amenda

Dacă, în mod oficial, autoritățile ne-au informat că vom fi amendați dacă nu purtăm masca în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, șeful SNPPC, Dumitru Coarnă, i-a dat de gol pe guvernanți, dezvăluind, marți, că trebuie un Ordin comun al Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Sănătății, pentru ca oamenii să fie sancționați.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a recunoscut, în aceeași zi, că trebuie dat un Ordin împreună cu Ministerul Sănătății, ca amenzile să poată fi aplicate.

Întrebat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, unde a fost în vizită, dacă va exista un ordin pentru amendarea celor care nu poartă măşti de protecţie, ministrul Vela a spus că a fost plecat la Budapesta şi crede „că a fost şi emis un ordin de către Ministerul de Interne şi de către Ministerul Sănătăţii sau este în lucru” documentul prin care „se reglează aceste lucruri cu privire la tot ce ţine şi de măsurile coercitive şi de obligaţia purtării măştii”.

Întrebat din nou dacă vor exista amenzi, ministrul de Interne a răspuns: „Dumneavoastră cum aţi propune altfel?”.

„Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi, în mod normal, el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru va fi stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Marcel Vela.

Despre cuantumul amenzilor, șeful Internelor a precizat că „este stabilit în lege, doar se implementează prin Ordin fapta şi penalizarea”.

Bugetul.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.