Reteaua Corect

Surpriză majoră în sondajele americane: Ron DeSantis ar putea să-l depășească pe Joe Biden

Scris de newsreporter in 30 martie 2023 la 09:42, in Politics. 342 vizualizari Intra in discutie Tagurijoe biden, Ron DeSantis, sondaj, sua shortlinkhttp://crct.ro/nB6l

Preşedintele SUA, Joseph Biden, este favorit în faţa fostului preşedinte Donald Trump în eventualitatea întâlnirii în scrutinul prezidenţial din 2024, dar actualul lider de la Casa Albă este devansat de guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, deşi situaţia electorală rămâne incertă, scrie Mediafax, potrivit Știripesurse.

Preşedintele Biden, membru al Partidului Democrat, este creditat cu un avans de 2% (48% faţă de 46%) în cazul în care va candida împotriva lui Donald Trump, politician republican, în scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit unui sondaj efectuat de Universitatea Quinnipiac şi citat de agenţia Bloomberg.

În schimb, Biden ar fi devansat la aceeaşi diferenţă (2%) de Ron DeSantis. Guvernatorul statului Florida nu a anunţat deocamdată dacă se va înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Diferenţa în preferinţele electorale provine din faptul că alegătorii independenţi tind să îl prefere pe Ron DeSantis. Datele sondajului reflectă situaţia din acest moment, înaintea stabilirii candidatului Partidului Republican. Donald Trump rămâne favorit, cu un avans de 47% la 33%, în eventuala cursă cu Ron DeSantis pentru desemnarea candidatului republican, conform sondajului.

Donald Trump vizat de prea mult investigații

Dar, în contextul în care Donald Trump este vizat de mai multe investigaţii şi este criticat pentru rezultatele sub aşteptări obţinute de Partidul Republican în scrutinul parlamentar intermediar din 2022, apar semne de întrebare asupra capacităţii de a atrage suficiente voturi din partea alegătorilor independenţi şi din circumscripţiile electorale din suburbii, astfel încât să câştige scrutinul prezidenţial din 2024.

În potenţiala cursă internă din Partidul Republican, fostul vicepreşedinte Mike Pence, care analizează posibilitatea candidaturii, este creditat cu 5%, iar Nikki Haley, fost guvernator al statului Carolina de Sud şi fost ambasador american la ONU, este la nivelul de 4%.

"Oare este în derivă gălăgioasa relansare politică a lui Trump? În niciun caz. DeSantis pare să stagneze, iar numeroşii doritori şi potenţiali candidaţi abia dacă se menţin la suprafaţă", a comentat Tim Malloy, expert al Universităţii Quinnipiac specializat în evaluarea sondajelor de opinie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.