Reteaua Corect

Supermajoritate în Parlament pentru amânarea ratelor la bănci

Scris de newsreporter in 03 aprilie 2020 la 10:48, in Politics. 486 vizualizari Intra in discutie Taguriamanare, banci, coronavirus, majoritate, Parlament, rate shortlinkhttp://crct.ro/nvUu

În Camera Deputaților s-a format, vineri, o largă majoritate cu PSD, Pro Europa, UDMR și PMP, pentru proiectul de lege care amână plata ratelor și a dobânzilor la bănci până la sfârșitul anului. Votul va fi dat după terminarea dezbaterilor, anunță Știripesurse.ro.

 • Liderul grupului PSD, Alfred Simonis: Florin Citu a considerat ca trebuie sa faca camatarie pe spatele romanilor si sa plateasca dobanda la dobanda. Au amanat pe urma doar pentru creditele ipotecare. La creditele de consum romanii trebuie sa stie ca vor avea rate mai mari. Somez PNL si Guvernul sa nu conteste legea la CCR.
 • Deputatul PNL Bogdan Hutuca: Grupul PNL nu sustine proiectul de lege
 • Deputatul Catalin Nechifor, Pro Europa: Acest proiect e prima masura cu adevarat importanta pentru romanii care traverseaza o criza profunda. Grupul Pro Europa va vota Da.
 • Deputatul UDMR, Benedek Zacharie: Acest mecanism poate fi un colac de salvare. Consideram ca aceasta propunere legislativa este necesara. Grupul udmr va vota aceasta propunere.
 • Deputatul PMP Adrian Todoran: PMP va vota clar pentru.
 • USR, minoritatile si neafiliatii nu au anuntat cum vor vota

Legea pentru suspendarea rambursării creditelor prevede:

 • La cererea debitorului, obligaţia de plată a ratelor scadente, dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidenţa moratoriului şi se suspendă, până la 31.12.2020, prin prelungirea corespunzătoare a maturităţii creditului, fără costuri suplimentare
 • Orice proceduri de executare silită, inclusiv urmărirea silită a bunurilor mobile, urmărirea silită imobiliară sau popririle de orice fel, începute până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidența moratoriului și se suspendă până la 31 decembrie 2020
 • Pentru a beneficia de suspendare, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în forma unui document imprimat pe suport de hâartie sau prin poștă electronică
 • Sunt eligibili și debitorii care se aflî în procedură de executare silită, în procedura de dare în plată, de reorganizare judiciară sau în orice alte proceduri judiciare sau extrajudiciare care tind la suspendarea efectelor contractelor de credit.
 • Legea se aplică persoanelor fizice, persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, asociațiilor, fundațiilor și profesiilor liberale.
 • Prezenta lege este aplicabilă și în cazul operațiunilor de leasing reglementate de Ordonanța Guvernului nr. 51/1997

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.