Reteaua Corect
Octavian Andronic

Suntem proștii lor!

Scris de Octavian Andronic in 17 ianuarie 2020 la 12:11, in Politics. 653 vizualizari Intra in discutie Taguricotroceni, curtea constitutionala, guvern shortlinkhttp://crct.ro/nvxO

Oare cât de proști ne cred aceste persoane care ne conduc, încât să își permită să joace o comedie de cel mai prost gust ca cea cu alocațiile pentru copii. Au fost mai întâi pesediștii care au votat această lege despre care trebuia să credem că sunt însuflețiți de cele mai bune intenții: grija față de viitorul țării! Când ei, de fapt, nu se gândeau la altceva decât cum să le bage liberalilor mortul bugetar în casă. Apoi a venit băiatul acela țanțoș de la Cotroceni, animat și el de cele mai curate intenții. Vezi bine, doar știe care este situația, iar conștiința nu îl lasă să nu semneze legea. Să nu-și închipuie poporul că, chiar dacă el personal nu are copii, nu se gândește la ai altora.

Iar apoi premierul ăsta de doi bani cu voce de stentor și minte de bibilică, care vrea să ne arate că este pur și simplu obligat de „greaua moștenire” să își calce pe inimă amânând cât poate plata banilor pe care copiii altora (că nici el nu are) îi așteaptă, unii cu disperare. În fond, tot acest joc a fost aranjat cu cinism în culise: președintele nu putea să zică „nu” pentru că și -ar fi bătut cuie în talpă cu anticipatele . El va semna, că doar nu îl doare mâna, iar Orban se va sacrifica zicând nu, că oricum mai are puțin și trece pe linie moartă. Clasicul joc cu „băiatul bun” și „băiatul rău”. Iar dacă băieții ceilalți, pe care i-au dat recent jos, joacă tare la Curtea Constituțională, se va putea spune cu mâna pe inimă că ei sunt cei vinovați de blocarea activității Guvernului și că din cauza lor Executivul trebuie să ia decizii dureroase, prin asumarea răspunderii.

Ca, de pildă, alegerea primarilor în două tururi. „Asta vor românii!” -proclamă, fără să roșească, Farul de la Cotroceni, fără să precizeze care români. Românii liberali, care știu că dintr-un singur tur nu au șanse prea mari se schimbe raportul de forțe și că, doar cumpărând voturile celorlalte partide, pot să își pună oamenii în fruntea urbelor în turul doi. „Mânărie ordinară” - cum spune chiar purtătorul de binoclu Zegrean, inventatorul „eratei”, dar interesul poartă fesul abuzului de metode de guvernare nedemocratice, cele pe care actualii le reproșau din toți rărunchii când erau de partea cealaltă a „baricadei”.

Dar să revenim la alocații: pesediștii propun o mișcare radicală - anularea pensiilor speciale. Și cu banii de acolo să se dubleze alocațiile. O propunere parșivă, pentru că știu foarte bine că liberalii vor face pe dracul în patru să nu le desființeze. Doar nu sunt nebuni să își pună în cap toată justiția beneficiară, de care au atâta nevoie acum când urmează marile manevre electorale cu cântec. Cum adică: să le tai din pensie și apoi să aștepți să îți dea câștig de cauză? Nici pomeneală...

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.