Reteaua Corect
Adrian Severin

Sunt un "corupt cinstit"!!!

I. Agentia Nationala de Integritate (ANI) Pe data de 13.09.2013, ANI mi-a adus la cunostinta decizia clasarii investigatiei nr. 1053/A/II/11.01.2011, prin aceasta confirmand, dupa doi ani si opt luni de cercetari, ca averea mea este legala si ca nu include bunuri necuvenite.

Pe data de 11.01.2011 ANI a declansat din oficiu  evaluarea averii mele in baza articolului 12 alin. (1) si (2) lit. b) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, in urma unui comentariu de presa prin care eram acuzat ca am adunat o avere prea mare intr-un timp prea scurt, depasind astfel veniturile mele legale. Perioada cercetata a inceput cu data primirii mandatului meu de europarlamentar in 2007.

Investigatia, bazata pe datele, informatiile si documentele culese de ANI de la diferite institutii nationale si internationale, publice si private, a condus la urmatoarele constatari incluse in Raportul adus la cunostinta mie:

1.  Fluxurile de numerar din conturile bancare detinute de mine si de sotia mea arata ca in aceste conturi sunt depuse sume care nu depasesc veniturile obtinute in mod legal. Ceea ce inseamna ca intreaga mea avere este justificata, adica acumulata in mod legal din venituri legale. In fapt toti banii incasati de mine de-a lungul timpului au venit pe canale bancare, de la persoane cunoscute, la date precise si pentru motive transparent declarate.

2.  Nu am cumparat sau vandut bunuri imobiliare. Aceasta exclude orice posibila banuiala ca printr-un pret prea mare sau prea mic, am fost mituit sau am mituit pe cineva ori ca am ascuns in valoarea declarata a unor asemenea bunuri  bani pe care nu ii puteam justifica. De fapt eu nu detin si nu am detinut niciodata vile, case de vacanta, terenuri agricole, ferme sau altele asemenea pentru a fi putut face asemenea operatiuni.

3. Nu am detinut functii (de exemplu administrator in societati cmerciale) sau calitati (cum ar fi cea de proprietar al unor active comerciale) care sa ma puna intr-o pozitie de incompatibilitate cu demnitatea mea de europarlamentar sau care sa imi aduca venituri susceptibile a ridica semne de intrebare. Rezulta ca nu am putut incheia contracte comerciale cu statul si nu am beneficiat de bani publici, cu exceptia indemnizatiei de parlamentar.

In concluzie ANI atesta ca nu exista diferente intre veniturile mele legale si averea supusa analizei. De asemenea, ANI  nu retine vreo situatie de incompatibilitate sau conflict de interese in care m-as gasi. Aceasta nu mai este o prezumtie, ci o certitudine de integritate morala!

Constransa sa se limiteze la cifre si la fapte (nu poti stabili incompatibilitati intre functii care nu exista, nu poti banui subevaluari sau supraevaluari in tranzactii care nu au avut loc, nu poti califica drept ilicite venituri provenite din contracte licite), ANI nu a avut cum face speculatii in cazul meu si, in consecinta, a inchis procedura absolvindu-ma de orice posibila vina. Pe acest temei pot spune romanilor si nu numai lor ca nici un ban din buzunarul lor nu a trecut in buzunarul meu fara justificare legala.

II. Biroul european pentru lupta impotriva fraudei (OLAF)

Concluziile ANI trebuie coroborate cu scrisoarea primita de la OLAF pe data de 21.05.2013  (numar de identificare 12273). Dupa ce a cercetat timp de un an acuzatia formulata  de ziarul The Sunday Times potrivit careia as fi intervenit in procesul legislativ contra unor sume de bani, spre a promova o legislatie conforma intereselor celor care m-ar fi platit, OLAF afirma in mod clar si explicit ca: "investigatia nu a condus catre vreo proba care sa indice ca dr. Severin a participat in vreo parte a procesului legislativ propriu-zis legat de acest amendament, fie in sedintele oficiale ale comisiei care s-a ocupat in mod special cu aceasta problema fie in discutiile si votul din sesiunile plenare ale Parlamentului European insusi."

Prin urmare, OLAF declara si confirma in aceasta scrisoare ca, de fapt, nu mi-am folosit functia de europarlamentar si atributiile / prerogativele aferente ei ca sa promovez amendamentul pentru presupusa sustinere a caruia am fost acuzat ca as fi acceptat foloase banesti necuvenite de la un tert interesat. Pe baza acestei atestari pot spune alegatorilor mei ca nu am folosit puterea pe care mi-au incredintat-o spre a obtine castiguri personale prin favorizarea nelegitima a unor interese private.

III. Directia Nationala Anticoruptie (DNA)

Fata de cele de mai sus se pune intrebarea pentru ce ma mai acuza DNA? Cum oare pot fi in acelasi timp si integru moral si corupt? Raspunsul este: DNA ma acuza pentru presupuse rele intentii! Respectiv pentru ca as fi acceptat sa fac ceea ce nu am facut si pentru ca nu am refuzat ceea ce nu mi s-a propus!

Cum a putut DNA sa imi descopere intentii care niciodata nu au existat si sa le califice ca fiind bune sau rele? Spre a demonstra banuitele mele rele intentii DNA se foloseste de probe ilegale (inregistrarea neautorizata cu camera ascunsa efectuata de niste agenti provocatori) din care extrage fraze si schimburi de replici pe care le rastalmaceste, le interpreteaza in afara contextului si le traduce eronat din limba engleza in limba romana.

DNA imi face, deci, un proces de intentie! Adica nu ma acuza pentru ceea ce as fi facut - afirmând ca faptul de a nu fi comis nimic interzis nu conteaza - ci pentru ceea ce am gandit, deducandu-mi gandurile din copia inregistrarii trunchiate a diferite discutii purtate cu persoane care au actionat sub o falsa identitate cu intentia evidenta de a ma compromite. O face printr-o interpretare primitiva si nejuridica a legii, prin evaluarea cu rea-credinta a spuselor si gesturilor mele, precum si in lumina unor mentalitati inapoiate care nu au nici o legatura cu limbajul si practicile institutiilor europene.

In nici o legislatie civilizata intentia (admitand ca ar fi existat) nu se pedepseste. Nici in legislatia romana nu este altfel. Doar o justitie monstruasa poate concepe pedepsirea intentiei banuite.

Dupa ce cheltuind din belsug banii cetatenilor, DNA nu a redus cu nimic hotia, acum vrea sa pedepseasca, tot pe socoteala contribuabililor, intentia care nu s-a materializat in fapte si despre care nici nu se poate spune ca a existat. Pe o asemenea baza, orice om care nu place celor care conduc, la vedere sau din umbra, DNA, poate fi oricand acuzat si condamnat. Astfel, tratamentul pe care mi-l aplica DNA pune in pericol linistea si libertatea oricarui cetatean.

Daca o institutie a statului roman precum DNA poate gira o asemenea conceptie transformandu-o intr-un rechizitoriu, inseamna ca orice siluire a dreptului si dreptatii este posibila. De aceea ingrijorarea mea pentru ceea ce poate urma este maxima.

Problema fundamentala nu este, insa, cazul meu ci soarta unor interese cu mult mai mari. Pana una alta, prin modul in care a condus cercetarea in acest caz DNA m-a impiedicat sa imi desfasor la cote maxime activitatea in apararea intereselor romanesti si europene. Nu cred ca incriminarea presupuselor mele intentii, intr-o maniera amintind logica acuzatorilor publici ai regimului bolsevic, justifica sacrificarea acestor interese.

In ceea ce ma priveste reafirm ca am fost si raman in slujba Romaniei, a romanilor si a Europei unite, ale caror interese legitime le-am aparat la Bruxelles deranjandu-i pe multi si atragandu-mi dusmania multora, si pe care voi continua sa le apar pana la sfarsit cu riscul agravarii si perpetuarii incercarilor absurde prin care trec in prezent.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.