Reteaua Corect
Stelian Tanase

Suitul la cap

Cum să-mi explic întorsatura pe care a luat-o politica la Bucuresti in ultimele zile, decit prin aceea ca lui Iohannis i s-a suit tare la cap!? Totul a intrat in ceață. Întrebat la ultima sa apariție în fata presei dacă Orban va fi desemnat premier și dupa prima sabordare a Guvernului, Iohannis hîtru (pe urmele lui Iordache) a cerut alta întrebare!!! A refuzat să răspundă. Concluzia este la mintea copiilor. Orban nu va fi desemnat premier încă o dată. Iohannis nu a dorit să se angajeze public că il va alege iar premier pentru a nu i se reprosa mai tirziu ca a mințit în direct milioane de telespectatori. S-a înțeles ce era de înțeles.

Jocurile s-au complicat enorm după Anul nou. Acest guvern este provizoriu, cu o durată limitată – un an maximum. Trebuia asadar să joace simplu, să își propună obiective puține, dar realizabile (buget si alegeri) si să încerce numai după ciștigarea alegerilor parlamentare reformele pe care le incearcă acum fără rost. Impins de la spate spre alegeri anticipate de Iohannis – cu o insistenta obsesivă – guvernul a ajuns intr-un punct mort. Ceea ce părea limpede, a devenit o confuzie generală. Ceea ce s-a promis a fost uitat. Liberalii au ramas la vorbe de clacă, populism ieftin și imagine teve.

Rares Bogdan, Raluca Turcan, Alina Gorghiu&Co fac parte din această mișcarea subterană care aminteste de „statul paralel” si Servicii. Ei agită tot felul de gogorite, mereu schimbate. Dau mesaje contradictorii, au zăpăcit lumea cu jumătăți de adevăr, cu minciuni si diversiuni. Asta pare să îi amuze teribil – să prostească o țară. Acum fac pe misterioșii despre felul cum se va ajunge la alegeri anticipate. Țin secret…Ce spun azi, mîine nu mai e valabil. Se încurcă în vorbe și dar nu le pasă. Presa nu mai stie ce să creada si nici ce mesaje să preia. Gruparea – condusă de jupînul Klaus Iohannis – se joaca cu focul de-a guvernarea si puterea. Asumă riscuri prea mari – inclusiv acela de a readuce PSD la putere. Orban este prins in ambuscadă cu tot cu guvernul și nu prea văd cum va scăpa de aici. Poate doar printr-o demisie – care îi va sfirsi cariera și va îngropa PNL-ul spre folosul complotiștilor care se agită în culise. Intriga bizantină, justificată de o mare sete de putere, face ravagii.

Tema alegerilor anticipate este falsă. In plus necesită o foarte amplă si complicata manevră care e puțin probabil să poata fi dusă la bun sfirșit. Ea a fost impusă de la Cotroceni ca să blocheze guvernul Orban, nu ca să rezolve o situație – aceea a unui Parlament majoritar PSD care – vezi Doamne -l-ar impiedica pe Iohannis să reformeze statul. „Iohannis reformator”!!! Ceva mai caraghios nu am auzit de ceva vreme. Așa este cînd dormi prea mult!!! Cînd te trezesti, ți se întimplă să ai viziuni. Miza ar fi să preia altcineva decit Orban controlul partidului Mai exact – să semneze altcineva listele de candidati PNL la alegerile care vin ( de unde graba). Acela va deține puterea in următorii ani. Omul cu parafa va fi omul forte, playmaker-ul politicii românești. Iohannis se vrea neapărat în acest rol, secundat eventual de o slugă obedientă. Ceea ce Orban nu este în niciun caz. El dă încă semne de rezistență la inițiativele aventuriste de la Cotroceni. D-asta este detestat acolo. Iohannis vrea toată puterea numai pentru el și este f gelos pe influenta si imaginea lui Orban – ca lider de partid și premier capabil care în 2019 a cistigat toate mizele puse in joc. Orban îl umbreste pe Klaus Iohannis, ceea ce îi poate fi fatal dacă nu reacționează prompt și adecvat in perioada care urmează.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.