Reteaua Corect
Adrian Nastase

Sugestii pentru campania PNL

În condițiile în care PSD se descurcă bine in campanie si fără ajutorul meu, m-am gândit să dau o mână de ajutor PNL. Așa cum știți, după Primul Război Mondial, PNL a fost la guvernare lungi perioade de timp. Motivele au fost legate de numeroasele măsuri, economice si sociale, adoptate într-o perioadă dificilă.

Iată insă felul in care se poziționa partidul la sfârșitul anului 1921. In cadrul Programului său, adoptat la congresul general din 27 noiembrie 1921, sunt precizate pozitiile PNL in legătură cu politica natională, politica democratică, dreptatea socială, constitutia, unificarea administrativă, unificarea legislativă (după Marea Unire), „chestia financiară”, propăsirea economică, politica economică, „chestia agrară”, „chestia muncitorească”, „chestia religioasă”, „chestia invătământului”, justitia, „chestia sanitară”, armata, politica externă, criza morală.

In legătură cu ultimul punct, iată ce arăta in program: „In mijlocul crizei morale de azi, PNL crede că printr-o administratie cinstită trebuie să se asigure in tară legalitatea si moralitatea, că abuzurile trebuies pedepsite (existau abuzuri deci si in perioada aceea! n.b.) si că sanctiuni trebuie aplicate. Se cuvine a se reda acestui popor cu suflet cinstit si insetat de dreptate, disciplina morală la care aspiră”.

Este clar, după aproape 100 de ani, PNL vine, in sfârsit, să rezolve această problemă!

Iată si o sugestie interesantă pentru liderii PNL, inclusiv pentru Rares Bogdan: „Partidul national liberal va schimba impozitele. Va propune un impozit PROGRESIV pe venit mai simplu si mai moderat, va modifica si va usura actualul sistem de prestatii apăsător si nedrept, va desfiinta impozitul pe exploatările agricole, impozitul pe cifra de afaceri care duce la scumpirea traiului si va recurge la un impozit pe avere numai atunci când se va face dovada – până azi nefăcută – că fără o atare măsură extremă si exceptională, finantele statului nu pot fi salvate”.

Complicate sunt ideologiile partidelor! Eu credeam că PSD a venit cu o astfel de propunere. Ei bine, nu. Era vorba de o propunere liberală!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.